Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Din ianuarie 2013 intra in vigoare noi reguli in abatoare
Incepand cu data de 1 ianuarie 2013, in Romania se vor aplica prevederile Regulamentului Consiliului 1099/2009/CE privind protectia animalelor in momentul uciderii. Conform prevederilor acestui regulament, statele membre au obligatia de a se asigura ca operatorii economici vor fi informati cu privire la o serie de noi responsabilitati, in raport cu normele privitoare la protectia si bunastarea animalelor.
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), prin directiile judetene, a dispus informarea a tuturor operatorilor economici care desfasoara activitati de crestere a animalelor (ferme si crescatorii de vanat sau animale de blana) si abatorizare (abatoare) cu privire la responsabilitatile suplimentare care le revin.
Toate abatorarele care sacrifica cel putin 1000 unitati animal viu – mamifere (mai putin iepuri) si cel putin 150.000 unitati animal viu – pasari sau iepuri de crescatorie vor avea obligatoriu un responsabil cu bunastarea animalelor, care acorda asistenta necesara pentru conformarea la normele stabilite de regulament, pentru fiecare abator.
Totodata, toate fermele de animale si crescatoriile de vanat sau animale de blana vor avea obligatia sa foloseasca persoane calificate si certificate in sensul prevederilor noului Regulament pentru a efectua operatiunile de ucidere a animalelor in unitate, pentru uciderea de urgenta a animalelor grav ranite sau pentru uciderea animalelor de blana sau a vanatului de crescatorie, in afara abatorului.
Obligativitatea operatorilor economici mentionati se refera la:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
- Conceperea si elaborarea unor proceduri,
- Calificarea personalului angajat,
- Tinerea unor evidente suplimentare, detaliate.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2013, atat personalul implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si sangerare, cat si persoana responsabila cu bunastarea trebuie sa detina certificat de competenta profesionala in conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului 1099/2009/CE.
In paralel cu activitatea de informare a operatorilor economici, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) elaboreaza cadrul legislativ necesar organizarii cursurilor de calificare si certificare ulterioara a competentelor obligatorii necesare personalului angajat implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si sangerare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi