Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Discutii intre LAPAR si ministrul agriculturii


Joi, 13 ianuarie, a avut loc, la Ministerul Agriculturii, o intalnire de lucru, a reprezentantilor Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania – LAPAR – cu ministrul agriculturii, d-l Valeriu Tabara, la care au participat si directorii generali ai principalelor compartimente din Minister, precum si directorul general al APIA.

Din partea APA Braila, au participat d-nii Costica Macelaru – presedinte si Marcel Cucu – membru al Consiliului Director LAPAR.


Au fost abordate majoritatea problemelor curente ale agriculturii si agricultorilor, majoritar din productia vegetala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Un prim subiect l-a reprezentat termenele de plata a subventiilor SAPS si PNDC, inclusiv pentru fermele aflate in teledetectie. Ministrul a dat asigurari ca toate platile vor fi asigurate pana la mijlocul lunii februarie, existand sursele de finantare necesare. Subventiile pentru motorina, aferente ultimelor doua trimestre ale anului precedent, vor fi achitate integral, pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

S-a facut referire la aparitia legii Camerelor Agricole, pentru care s-au facut propuneri in componenta comitetului national de initiativa. S-a apreciat ca aparitia acestor structuri, va influenta in mod pozitiv, deciziile privind politicile viitoare in domeniul agriculturii.

S-a dezbatut necesitatea adoptarii unui pachet de masuri, in domeniul imbunatatirilor funciare, cu accent important pe stimularea irigatiilor. Cu acest prilej s-a evocat necesitatea relurii lucrarilor la canalul Siret – Baragan, ministrul angajandu-se sa faca toate demersurile necesare.

S-a semnalat necesitatea unor masuri eficiente, pentru reducerea suprafetelor necultivate si cresterea productivitatii in agricultura, inclusiv prin masuri de stimulare a arendei pe termen lung. Totodata s-a semnalat ca exista o practica a instrainarilor de terenuri agricole, prin nerespectarea dreptului de preemtiune, ceea ce conduce la divizarea exploatatiilor existente, fata de care se impun unele masuri legislative.

S-a apreciat ca o piata buna la cereale, ar putea sa continue si pentru productia viitoare, astfel ca trebuie sa creasca preocuparea pentru cresterea productiei.

S-au considerat necesare unele imbunatatiri la programele PNDR, pentru absorbtia fondurilor de investitii europene, modificari ale ghidurilor unor masuri, pentru eficientizarea proiectelor si fluidizarea documentatiei.

Delegatia Brailei a semnalat necesitatea imbunatatirii ghidului solicitantului la masura 125, pentru includerea unor generatoare de energie neconventionala, precum si stimulente suplimentare, pentru proiectele de construire silozuri zonale, la grupurile de producatori. Totodata a solicitat ca toate proiectele de infrastructuri, din mediul rural, sa contina, in mod obligatoriu, utilitati pentru fermieri – contributori principali la bugetele locale. Membrii delegatiei au solicitat, deasemenea, colaborarea cu Ministerul Mediului, pentru sustinerea costurilor la apa de irigat si demersurile necesare, catre mediul bancar, de infiintare a creditului funciar pentru fermieri.

Dezbaterea a continuat si cu alte subiecte, ceea ce ne determina sa apreciem ca intalnirea a fost deosebit de utila.

Tot ieri, in sedinta Consiliului Director al LAPAR, s-au stabilit conditiile de participare la adunarea generala a FNPAR, precum si candidatul pentru functia de presedinte al acestei federatii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016