Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Discutii romano-franceze despre viitorul buget PAC

discutii-romano-franceze-despre-viitorul-buget-pac

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, alaturi de secretarul de stat Achim Irimescu, a participat la invitatia ministrului francez al agriculturii, domnul Stephane Le Foll, la o intalnire bilaterala de lucru, la Paris, marti, 6 noiembrie 2012.


Cei doi ministri si-au aratat preocuparea fata de propunerile facute recent, de reducere a bugetului general al UE pentru perioada 2014-2020 si implicit al celui pentru agricultura, cu circa 5%. in opinia celor doi oficiali, propunerea initiala a Comisiei privind bugetul agricol constituie minimul acceptabil.

De semenea, in cadrul intalnirii s-au subliniat si aspecte din propunerea de reforma a PAC, asupra carora cele doua state membre au o pozitie comuna, cum ar fi:

- posibilitatea statelor membre de a acorda plati pe suprafata mai mari pentru primele hectare;
- inverzirea – posibilitatea ca in cadrul obligativitatii necultivarii a 7% din suprafata sa se introduca culturi de plante legumicole si plante proteaginoase;
- finantarea corespunzatoare a programelor de dezvoltare rurala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


In perioada urmatoare vor continua discutiile tehnice cu privire la convergenta platilor directe intre statele membre, Franta insistand pentru considerarea celor doi piloni ai PAC. Partile au agreat ca la nivel tehnic sa se insiste pentru identificarea unei pozitii generale, comune, asupra PAC, mai ales in contextul in care obiectivele politice generale sunt identice atat pentru Romania, cat si pentru Franta. in acest sens, grupul de lucru romano-francez se va reuni in scurt timp.

La solicitarea Frantei privind pozitia acesteia asupra prelungirii regimului actual referitor la drepturile de plantare a vitei-de-vie, document semnat deja de 14 state membre ale UE, ministrul roman a indicat acordul sau in sustinerea demersului francez.

Ministrul roman a vorbit si despre necesitatea restabilirii bunelor relatii cu Federatia Rusa in domeniul agro-alimentar, in urma intalnirii recente pe care a avut-o cu omologul rus. Discutia a vut loc si in contextul inspectiei veterinarilor rusi in unitatile romanesti interesate pentru reluarea exporturilor pe piata rusa. in acest context, ministrul francez a propus stabilirea unei trilaterale franco-romano-ruse pentru a facilita dialogul necesar restabilirii schimburilor comerciale cu produse agro-alimentare cat mai curand posibil.

Ministrul roman l-a invitat pe omologul francez sa efectueze o vizita in Romania, prin care sa continue dialogul deschis si constructiv. Vizita ar urma sa aiba loc in prima parte a anului viitor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016