Exclusiv
Publicat in: Stiri
IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, este interesata sa-si continue investitiile in domeniul serviciilor medicale private, prin finantarile acordate MedLife si posibil unui alt jucator din piata – Medicover, dar se uita in piata si dupa alte sectoare, ca banking, agribusiness si productie.
Strategia IFC nu este una noua, divizia Bancii Mondiale deruland pana acum proiecte de finantare in cadrul mai multor companii locale din sectorul bancar (Bancpost) si agribusiness (Efes, Parmalat).

“Cand ne uitam la nevoile de baza, vedem ca Romania are un mare potential in regiune. Suntem interesati sa finantam afaceri din domeniul financiar/banking, agribusiness-ului, dar si al productiei in general pentru ca se leaga de agricultura”, a declarat Guy Ellena, director al diviziei de sanatate si educatie din cadrul IFC.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

IFC a inceput sa investeasca in Romania in februarie 1996, primele companii care au primit finantari fiind Danube Fund (fond de investitii elen), Efes Brewery (producator de bere) si Mobil Rom (actualul operator de telefonie mobila Orange). Cea mai recenta finantare, in valoare de 10 milioane de euro, este cea acordata operatorului de servicii medicale private MedLife, in cadrul caruia detine 12,75% din actiuni, restul fiind impartit intre familia Marcu (51%) si SGAM, fondul privat de investitii al Societe Generale Asset Management. [Citeste aici mai multe detalii despre tranzactia MedLife-SGAM.]

In prezent, IFC are in derulare discutii avansate cu un al doilea operator de servicii medicale de pe piata romaneasca – Medicover, care s-ar putea concretiza intr-o finantare de 16,6 milioane de euro pentru constructia unui spital de 88 de paturi in zona Pipera, Bucuresti. Compania suedeza Medicover a anuntat in luna iunie ca a achizitionat deja terenul pe care va fi amplasata constructia. Investitia totala pentru spitalul din Pipera este de 50 de milioane de euro, lucrarile urmand a fi demarate imediat ce Medicover va primi toate autorizatiile necesare.

“Cu Medicover avem o relatie de zece ani, am colaborat cu ei pentru finantari pe alte piete. In privinta spitalului din Pipera, suntem in discutii avansate cu ei, dar nu stim inca daca si cand se vor concretiza printr-un acord”, a spus Ellena intr-o discutie cu reporterul Wall-Street.

Oficialul IFC a mai spus ca Romania este o tara importanta, pentru ca are o populatie mare si are o buna pozitie geografica in regiunea Europei de Sud, grup de tari in care este inclusa pe “harta” diviziei de investitii a Bancii Mondiale. In cadrul acestui grup de tari, Turcia este unul dintre principalele motoare de crestere, investitiile IFC derulandu-se acolo de 15 ani. In Turcia, sectoarele in care a investit IFC sunt numeroase: de la financiar/bancar, la servicii de sanatate, constructii si FMCG (industria produselor de larg consum).

“Ceea ce lipseste Romaniei pentru a revitaliza si mai mult ar fi o mai mare continuitate a strategiilor economice. Agenda politica ar trebui sa nu interfereze prea mult cu business-urile”, a mai spus Guy Ellena.

In cadrul IFC, Guy Ellena este responsabil pentru investitiile din domeniul educatiei si sanatatii, un portofoliu in valoare de 294 de milioane de dolari in 30 de tari emergente. De profesie economist, Ellena a lucrat in calitate de consultant pentru guvernul francez, iar in 1986 s-a alaturat Bancii Mondiale.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ilie Şerbănescu: Banca Mondiala vrea să ne mai dea o dată în cap!
Avand probabil impresia ca nu suntem suficient de morti, Banca Mondiala vrea sa incerce sa ne mai...
Banca Mondiala: pretul alimentelor a ajuns la un prag periculos
Banca Mondiala a avertizat ca pretul alimentelor a atins un nivel periculos si a impins inca 44 de...
Oportunitati de investitii in agricultura romaneasca, prezentate la Sao Paolo
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a organizat, în data de 19 ianuarie 2011,...
Banca Mondiala: Nu banii sunt problema în agricultura românească, ci deficienţele de management
Deficienţele de management operaţional reprezintă principala problemă a administraţiei agricole...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016