Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doar 229 de centre pentru taierea mieilor sunt autorizate.


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor informeaza ca 229 de centre pentru sacrificarile mieilor si iezilor au fost aprobate sanitar veterinar in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, scrie Mediafax. Aceste centre sunt cele 68 de abatoare aprobate pentru activitati de sacrificare a ovinelor, abatoarele aprobate temporar pentru sacrificarea de ovine sau cele 161 de centre de sacrificare aprobate de catre DSVSA judetene, pentru a functiona temporar, in perioada 23 martie - 4 aprilie.
Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor din toata tara au verificat in perioada 26 - 27 martie unitati si spatii autorizate, unde se comercializeaza produse alimentare.

Sanctiuni au fost aplicate pentru 507 dintre ele, dintre care 392 de amenzi, in valoare totala de 874.880 de lei si 115 avertismente. De asemenea, au fost emise doua Ordonante de Interzicere a Activitatii si patru Ordonante de Suspendare a Activitatii.

Controalele inspectorilor ANSVSA au vizat un numar de 1.208 obiective, dintre care: 33 de piete agroalimentare, zece targuri si centre de sacrificare aprobate temporar, 439 de supermarketuri si magazine alimentare, 27 de restaurante, 456 de macelarii, carmangerii si abatoare, 80 de pescarii si centre de colectare peste, 106 depozite alimentare, 26 de centre de ambalare oua, cinci unitati de patiserie si brutarii, douã fabrici de produse lactate, 16 producatori particulari si 8 controale in trafic, la autovehicule care transportau produse alimentare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Verificarile au condus la confiscarea unor produse alimentare periculoase, si anume: 916 kg de carne, cu o valoare de aproximativ 27.400 de lei, 7.213 oua, cu o valoare de 3.340 de lei, 258 de kg de produse de origine non animala si produse de patiserie, in valoare de 2.514 lei, 480 de kg de peste, cu o valoare de 14.452 de lei si 41,2 kg de produse lactate cu o valoare de 527 de lei.

Principalele abateri sanctionate au fost: comercializarea de alimente cu termen de valabilitate depasit, depozitarea si manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, nemarcarea oualor, lipsa documentului de inregistrare sanitara veterinara sau a celor care sa ateste provenienta produselor alimentare, etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare si igiena si intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare.

Inspectorii ANSVSA verifica modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare din toate targurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, valorificare si de alimentatie publica si vor sanctiona drastic abaterile de la prevederile legislatiei.

"Inspectorii nostri vor continua verificarile pentru a depista operatorii economici care vor sa profite de aceasta perioada, prin comercializarea de alimente care pot pune in pericol sanatatea consumatorilor", spune Marian Zlotea, presedintele ANSVSA, conform Mediafax.

Alte titluri legate de centrele de sacrificare a mieilor, din presa locala:
ALBA: Centru autorizat pentru sacrificarea mieilor
În perioada 29 martie - 3 aprilie cugirenii pot sacrifica miei în conditii de maxima igiena si dupa norme europene, într-un centru temporar amenajat de primarie în fosta remiza de pompieri din spatele spitalului, pe strada Viitorului, nr.2. Centrul de sacrificare miei este dotat cu un asomator electric si toate echipamentele de protectie necesare, fiind asigurate si conditiile pentru depozitarea resturilor care ramin în urma sacrificarii.
Citeste mai mult in Monitorul de Alba.

MARAMURES: Mieii de Maramureş, tăiaţi legal în doar cinci localităţi
Doar cinci primării din judeţul Maramureş au solicitat, până în prezent, amenajarea punctelor temporare de sacrificare a mieilor. Cele cinci localităţi din judeţ în care se vor tăia legal anul acesta mieii de Paşti sunt: Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag, Valea Chioarului şi Şomcuta Mare. Zonele special amenajate pentru sacrificarea mieilor vor funcţiona până în data de 4 aprilie.
Citeste mai mult in Adevarul.

TELEORMAN: Trei abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor
Trei abatoare au fost autorizate pentru sacrificarea in sistem industrial a mieilor de Paste. Alaturi de societatea comerciala Cicalex SA Alexandria, unde exista unul dintre cele mai mari abatoare din tara, la Rosiorii de Vede si Salcia au fost autorizate alte doua firme in acest scop.

Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Teleorman, medicul Viorel Tudor, a declarat, miercuri, pentru Agerpress, ca, deocamdata, o singura primarie din judet, cea de la Olteni, a solicitat autorizare pentru amenajarea unui punct temporar de taiere a mieilor. Potrivit acestuia, in Teleorman, se vor sacrifica, cu prilejul sarbatorilor Pascale, cateva zeci de mii de miei, "majoritatea in mod traditional, in gospodariile populatiei". In targurile din judet se pot vinde miei vii, conform regulilor sanitar-veterinare. In toate zonele din judet DSVSA Teleorman a inceput controale, actiuni comune cu politisti si jandarmi, ce vizeaza, mai ales pe drumurile principale, respectarea normelor privind circulatia animalelor.

TULCEA: Miei sunt, măcelari şi abatoare nu avem!
Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Tulcea n-ar cumpăra miel sacrificat la abator. Pentru identificarea mieilor în 2010, DSVSA Tulcea a repartizat în judeţ 20.000 de crotalii. În prezent există patru abatoare autorizate pentru tăierea mieilor ale firmelor Holder Trade, la Baia, Stoli, la Cerna şi, autorizate temporar, ale Cosmit - la Ceamurlia de Sus şi MM Product - la Tulcea.
DSVSA Tulcea a transmis, ca în fiecare an, adrese primăriilor prin care le înştiinţa că pot fi autori­zate puncte de sacrificare însă, ca în fiecare an, nu s-a răspuns la adrese dovadă că fie pe primari nu îi interesează subiectul, fie că
nu sunt agenţi economici care să poată asigura condiţiile prevăzu­te de lege. Vânzarea mieilor fără crotaliu se sancţionează cu amen­dă între 2.000-4.000 lei iar cei care comercializează carne de miel fără marca de sănătate şi certificat sanitar-veterinar riscă amenzi de până la 5.000 de lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016