Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Doljchim ar putea fi relocat în China sau India
Petrom negociază cu un investitor american să mute toate cele cinci fabrici ale Doljchim în Asia. Săptămâna aceasta se decide soarta combinatului craiovean. Dacă nu va fi relocat pe alt continent şi nici nu-l cumpără Ioan Niculae, Doljchim se închide până la primăvară. Indiferent de rezultatul negocierilor cu investitorii, încă 200 de oameni vor fi trimişi acasă la începutul lui 2011.
Soarta combinatului de îngrăşăminte chimice Doljchim se hotărăşte zilele acestea. Surse apropiate companiei susţin că acţionarul majoritar al Doljchim, Petrom, poartă discuţii cu un investitor american pentru relocarea combinatului de la Craiova pe alt continent: Asia. Sunt vizate ţări precum China sau India, unde forţa de muncă este mai ieftină decât în România, iar materia primă necesară producerii metanolului sau altor substanţe se poate obţine la preţuri rezonabile. Dacă afacerea cu americanii se perfectează, ar urma ca fabricile să fie demontate, transportate cu vaporul până în una din ţările asiatice amintite şi construite acolo la aceeaşi scară, spun sursele noastre.
„Hidrogenul şi carbonul, adică materia primă pentru ceea ce s-a produs la Doljchim, pot fi obţinute şi prin gazeificarea cărbunelui. Or, China are rezerve importante de cărbune. Procedeele de obţinere a gazelor din cărbune sunt mai complexe, dar în final se obţine materie primă mai ieftină decât la noi“, a spus un inginer din cadrul Doljchim, sub protecţia anonimatului. Pe vremea când producea la capacitate, Doljchim folosea în procesul de producţie ca materie primă chiar şi 1,2 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi. Chiar dacă gazul era extras de Petrom, compania nu considera rentabilă activitatea Doljchim, în ciuda faptului că era singurul combinat chimic din această regiune a ţării. Până la închiderea ediţiei, compania nu a confirmat sau infirmat informaţiile privind relocarea în China sau India a activităţii Doljchim.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gazeta de Sud
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura