În urma apariţiei articolului Fermierii romani vor renunta la cresterea oilor si a caprelor in patru ani
si a declaraţiei domnului Andrei Marcel, preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSV) face următoarele precizări
1. Proprietarii de animale au obligaţia, conform legii, de a anunţa medicul veterinar despre orice eveniment referitor la animalele din exploataţia proprie, primul fiind naşterea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveciAveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
2. Animalele sunt înregistrate, de către medicii veterinari, în Baza Naţională de Date (Registrul Naţional al Exploataţiilor) după ce sunt notificaţi de proprietarii animalelor.
3. Tariful plătit de către stat medicilor veterinari, pentru identificarea şi înregistrarea ovinelor şi caprinelor nu este de 4 EURO ci, (conform anexei 5 din HG 515/2008), de 3.5 RON pe animal.
Acest tarif reprezintă înregistrarea tuturor evenimentelor suferite de animal, pe tot parcursul vieţii, şi anume:
- identificarea animalului (specie, rasă, vârstă, sex);
- aplicarea crotaliilor;
- completarea formularului de identificare (pe baza datelor declarate de către proprietar şi emiterea unui exemplar semnat proprietarului);
- înregistrarea formularului de identificare în Baza Naţională de Date;
- completarea formularului de mişcare sau de declarare eveniment cu datele declarate de proprietarul animalului conform obligaţiei acestuia;
- înregistrarea formularului de mişcare sau de declarare eveniment în Baza Naţională de Date ;
- colectarea crotaliilor animalelor sacrificate, predate de proprietari şi trimiterea lor la DSVSA judeţene;
- corectarea eventualelor erori.
Responsabilitatea medicilor veterinari împuterniciţi este să înregistreze în Baza Naţională de Date toate informatiile despre animal, conform celor declarate de proprietari, în termenele precizate de legislaţie.
Medicii veterinari nu sunt responsabili pentru nedeclararea de către proprietar a naşterii animalelor, vânzării/cumpărării sau sacrificării animalelor, având ca urmare neînregistrarea acestor mişcări în Baza Naţională de Date.
De asemenea, datele incorecte înscrise de proprietari în cererile de sprijin, lipsa animalelor în exploataţie la controlul efectuat de către APIA, nu sunt culpe ale medicilor veterinari.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News