Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
DSV Dolj: clarificari privind ordinul 111
Conducerea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dolj a anuntat ca nu va institui controale pentru a vedea daca producatorii agricoli respecta prevederile unui ordin pentru taranii care vand lactate si carne.
Seful DSVSA Dolj, Andrei Butaru, a declarat ca acest ordin are destule lacune, dar nici nu a fost corect interpretat mai ales in presa, motiv pentru care a creat o serie intreaga de animozitati si asta poate si din cauza ca legiuitorul nu a luat in calcul situatia existenta in Romania.
Potrivit lui Butaru, ordinul nu a creat probleme in ceea ce priveste produsele de baza cum sunt laptele si carnea, ci doar in ceea ce priveste branza care este un produs secundar. "Este vorba de productia primara obtinuta de micii producatori si vanzarea acesteia. De fapt, s-a vrut un ordin care sa sprijine micii producatori, dar se pare ca mai rau i-a incurcat. Noi am inceput inregistrarea micilor producatori, pentru ca trebuie sa avem un inceput, iar acum se discuta problema rezolvarii lacunelor ordinului cu asociatiilor crescatorilor de animale si cu asociatiile micilor producatori acolo unde sunt probleme", a spus seful DSVSA Dolj.
Acesta a afirmat ca in Dolj s-au inregistrat peste 250 de mici producatori, iar actiunea continua pentru ca nu exista problemele legate de productia primara, categorie in care intra laptele, ouale, mierea de albine, carnea de pasare, ci numai la branza care este produs secundar. "Actul normativ spune ca branza trebuie sa fie produsa, transportata si valorificata in anumite conditii de igiena. Intr-adevar, ordinul nu este clar in ceea ce inseamna ambalare, ce inseamna etichetare. Din discutiile cu autoritatea centrala, am inteles ca nimeni nu s-a gandit la o ambalare in vid. Era vorba de ambalajul in care se transporta acest produs. Ideea este ca trebuie sa incepem de undeva, trebuie sa pornim de undeva in revolutia alimentului in Romania", a spus Andrei Butaru.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acesta a mai afirmat ca interesul institutiei pe care o conduce este ca oamenii sa inteleaga esenta ordinului, si anume ca trebuie sa existe un produs salubru, iar ei trebuie sa vanda, pentru ca nimeni din serviciile veterinare nu are voie sa gandeasca ca acesti mici producatori trebuie sa dispara. Butaru a adaugat ca, in afara de branza, celelalte produse nu creeaza probleme.
"Una dintre probleme este cea a locului de desfacere, pentru ca noi tinem legatura cu oamenii, cu primarii. Sunt localitati care au proiecte in vederea amenajarii unor locuri de desfacere a acelor produse. Sunt si localitati unde nu exista conditii minime de desfacere, dar trebuie sa plecam de la ideea ca nu putem sa vindem branza din galeata. Asta a fost o data. Multi spun ca nu a murit nimeni. Intr-adevar nu a murit nimeni, dar nu cred ca putem ramane incremeniti in timp", a mai afirmat directorul DSVSA Dolj.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News