Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

După scandalul dioxinei, germanii cumpără şi mai multe produse bio


Cererea de carne şi ouă bio a explodat de la lansarea alertei privind prezenţa dioxinei în alimente din Germania, ţară în care piaţa alimentaţiei bio este cea mai mare din Europa, semnalează miercuri AFP. Rafturile sunt practic goale în magazinul Bio Company din cartierul Kreuzberg din Berlin. ‘Dioxina: produsele bio nu sunt vizate’, anunţă o pancartă cu litere majuscule instalată la raionul de carne.
Bio Company vrea să-şi diferenţieze produsele de cele aflate în centrul scandalului care afectează ouăle şi carnea de porc provenite din industria agroalimentară.

‘Vindem de cel puţin două ori mai multă carne şi ouă. Trebuie să organizăm livrări suplimentare pentru a face faţă cererii’, explică o angajată a magazinului, Silke Unwetter.

În colţul străzii, la magazinul ‘LPG Biomarket’, aceleaşi rafturi goale. Redmond Nielsen, în vârstă de 41 de ani, spune că şi-a schimbat obiceiurile în contextul crizei. ‘Acum cumpăr bio’, spune el.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Vineri, în toiul crizei, autorităţile germane interziseseră unui număr de 4.700 de ferme şi exploataţii să-şi vândă produsele, ca măsură de precauţie. Numai 490 de ferme şi exploataţii mai erau vizate de această măsură marţi seară.

La originea scandalului se află un fabricant de grăsimi alimentare şi industriale suspectat că ar fi livrat în mod conştient unor fabricanţi de alimente pentru animale grăsimi tehnice destinate industriei.

Până la 150.000 de tone de alimente pentru animale ar fi putut fi contaminate, potrivit Berlinului. Analizele au dovedit prezenţa dioxinei, produs cancerigen când este conţinut în doză mare, în ouă şi la trei găini. Iar marţi, când peste 4.000 de ferme şi exploataţii agricole şi-au putut relua activitatea, a fost descoperită dioxina la carnea de porc.

Jens Ellerbeck, în vârstă de 55 de ani şi client al magazinelor Bio Company, abia îşi mai poate stăpâni furia. ‘Cumpăr bio pentru că nu am încredere în industria agroalimentară. Este o mafie. Sunt nişte criminali’, spune el.

Margit Beck, de la societatea de studii MEG specializată în piaţa păsărilor şi ouălor, confirmă: ‘Cu siguranţă oamenii caută mai mult ouăle bio’, a declarat ea pentru AFP, constatând în schimb ‘o clară diminuare’ a cererii de ouă în general.

O penurie de ouă bio a fost observată în anumite locuri, potrivit Federaţiei germane a producătorilor bio. ‘Piaţa nu era prea bine aprovizionată înainte de criză, iar găinile nu pot oua mai repede’, subliniază Felix zu Löwenstein, preşedintele Federaţiei.

Piaţa germană a alimentaţiei bio este cea mai mare din Europa, cu vânzări de peste 5 miliarde de euro în 2008, potrivit ultimelor date disponibile ale Federaţiei, urmată de piaţa britanică, de 2 miliarde de euro.

Ouăle sunt produsele bio care seduc cel mai mult: un studiu al Federaţiei a arătat că 63% dintre clienţii ‘bio’ pun mai întâi ouă în coş, înaintea fructelor şi a cartofilor.

Producătorii bio se luptă pentru a face faţă exploziei cererii, dar le este greu, adaugă Margit Beck. Potrivit acesteia, ‘numărul ouălor bio nu poate fi crescut pe termen scurt. Există un număr limitat de găini bio şi ele nu pot munci mai mult’.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016