Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European a votat, astăzi, favorabil amendamentele privind sacrificarea prin metoda tradiţională (fără asomare) a animalelor, în România, de Paşte şi de Crăciun, a declarat europarlamentarul, Maria Petre, citată de NewsIn.
Astfel, cu 10 zile nainte de Paşte şi 10 zile înainte de Crăciun, mieii, respectiv porcii pot fi sacrificaţi fără asomare. Propunerea va fi votată în plenul PE în ultima săptamână a lunii martie.
Potrivit Mariei Petre, amendamentele privind sacrificarea prin metoda tradiţională a animalelor în România au fost aprobate cu 21 de voturi pentru, un vot împotrivă şi două abţineri. Astfel, fermierii îşi vor putea sacrifica animalele cu metode tradiţionale de la sfârşitul lunii martie, renunţându-se la prevederile ce presupuneau asomarea animalelor înainte de sacrificare.
"Am reuşit să convingem colegii din grupul parlamentar al Partidului Popular European (PPE) de necesitatea păstrării tradiţiilor româneşti de sacrificare a porcului de Crăciun şi a mieilor de Paşte. Prin această măsură, care va fi votată, va dispărea, practic, asomarea animalelor. Oricum, asomarea nu era privită cu ochi buni de concetăţenii noştri de la ţară. Acesta a fost unul din proiectele noastre, ale europarlamentarilor PDL, care să conducă la conservarea tradiţiilor noastre seculare", a precizat Maria Petre.
Europarlamentarul a mai spus că, în calitatea sa de raportor al Parlamentului European pentru calitatea produselor alimentare, va milita pentru includerea în viitoarea Directivă a Uniunii Europene privitoare la calitatea alimentelor, unde vor fi prevăzute specialităţile tradiţionale garantate, a cât mai multor produse tradiţionale româneşti.
Astfel, cu 10 zile nainte de Paşte şi 10 zile înainte de Crăciun, mieii, respectiv porcii pot fi sacrificaţi fără asomare. Propunerea va fi votată în plenul PE în ultima săptamână a lunii martie.
Potrivit Mariei Petre, amendamentele privind sacrificarea prin metoda tradiţională a animalelor în România au fost aprobate cu 21 de voturi pentru, un vot împotrivă şi două abţineri. Astfel, fermierii îşi vor putea sacrifica animalele cu metode tradiţionale de la sfârşitul lunii martie, renunţându-se la prevederile ce presupuneau asomarea animalelor înainte de sacrificare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Am reuşit să convingem colegii din grupul parlamentar al Partidului Popular European (PPE) de necesitatea păstrării tradiţiilor româneşti de sacrificare a porcului de Crăciun şi a mieilor de Paşte. Prin această măsură, care va fi votată, va dispărea, practic, asomarea animalelor. Oricum, asomarea nu era privită cu ochi buni de concetăţenii noştri de la ţară. Acesta a fost unul din proiectele noastre, ale europarlamentarilor PDL, care să conducă la conservarea tradiţiilor noastre seculare", a precizat Maria Petre.
Europarlamentarul a mai spus că, în calitatea sa de raportor al Parlamentului European pentru calitatea produselor alimentare, va milita pentru includerea în viitoarea Directivă a Uniunii Europene privitoare la calitatea alimentelor, unde vor fi prevăzute specialităţile tradiţionale garantate, a cât mai multor produse tradiţionale româneşti.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News