Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Şeful Romsilva din Bistriţa-Năsăud, Gheorghe Ivan, acuză afaceri la negru la achiziţionarea fructelor de pădure


Şeful Direcţiei Silvice Bistriţa, Gheorghe Ivan, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că nici industria fructelor de pădure nu este lipsită de afaceri "la negru", anul acesta instituţia pe care o conduce resimţind din plin concurenţa considerată "neloială".
În această vară, Direcţia Silvică Bistriţa a reuşit să livreze 20 de tone de afine pentru export şi mai are pe stoc 3,1 tone, preţul pe kilogram fiind acelaşi ca anul trecut - 1,7 euro.

Principala problemă constatată la achiziţionarea fructelor de pădure a fost preţul mare oferit de unele firme, considerat nejustificat de către şeful Direcţiei Silvice.

"Noi avem suprafaţă mică de la stat, am concesionat de la alte primării terenuri, dar totuşi am avut mari probleme cu concurenţa, care de multe ori mi se pare neloială, pentru că nu îmi puteam explica preţul mare pe care îl plăteau firmele la achiziţii, fără să ştim care sunt contractele la livrări. Deci 1,7 euro este, dacă nu cel mai bun, unul dintre cele mai bune preţuri, pentru că 1,9 euro a dat Oradea, dar congelate bob cu bob, ceea ce implică manoperă foarte multă. În condiţiile în care noi am plătit 5,5 lei pe kilogram la achiziţie, la care se adaugă transport, sortare, manipulare, congelare, împachetare, ambalaj, gândiţi-vă că nu se câştigă mai nimic. Sigur, alţii care vin şi care pot să dea peste preţul acesta la achiziţie şi fac concurenţă o fac pentru că lucrează cu bani la negru, ceea ce noi nu putem", a explicat Gheorghe Ivan.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit şefului Direcţiei Silvice, întreaga cantitate de afine livrată a plecat spre Austria, producţia fiind considerată una bună, în ciuda furtunilor de vară care au afectat judeţul Bistriţa-Năsăud. Anul trecut, afinele culese din pădurile bistriţene au ajuns în Germania şi Italia, dar atunci s-au vândut şi 33 de tone de zmeură către Germania.

În acest an, Direcţia Silvică nu a achiziţionat încă zmeură, însă din luna septembrie va începe culesul măceşelor şi porumbelor, cu ajutorul cărora instituţia speră să îşi rotunjească veniturile. În 2009, din contractele de livrare a zmeurei şi afinelor, Direcţia Silvică Bistriţa a încasat peste 100.000 euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016