Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romsilva: Operationalizare SPS nu putea fi realizata la final de 2019

romsilva-operationalizare-sps-nu-putea-fi-realizata-la-final-de-2019

Romsilva spune ca operationalizarea Statutului personalului silvic (SPS) nu putea fi realizata pana la final de 2019, intrucat negocierile cu Federatia Sindicatelor din Silvicultura continua si acum.


"Din considerente obiective - operationalizarea principalelor prevederi ale Legii nr. 234/2019 - nu putea fi realizata de catre Consiliul de Administratie si conducerea executiva a Romsilva pana la finele anului 2019, dar au fost imediat demarate, inca din 18 decembrie 2019, toate demersurile legale, iar negocierile sunt in desfasurare, intre conducerea Romsilva si Federatia Sindicatelor din Silvicultura. Astfel, preocuparile reale si asumate ale conducerii Romsilva, au condus la aprobarea de catre Consiliul de Administratie, in data de 18.12.2019, a comisiei de negociere si mandatare pentru negocierea actului aditional la Contractul colectiv de munca inregistrat la ITM Bucuresti sub nr.168/22.05.2019 in scopul transpunerii in acesta a prevederilor Legii nr.234/2019", se arata in comunicatul citat.
 
Potrivit Romsilva, conducerea executiva a institutiei a manifestat permanent o conduita de respect pentru tot personalul silvic si, mai ales, pentru padurari.
 
"Atitudinea conducerii Romsilva s-a manifestat intotdeauna cu buna credinta si printr-o totala disponibilitate la necesitatile si neajunsurile actuale ale tuturor categoriilor de personal silvic - materializandu-se prin respectarea legislatiei in vigoare si acordarea tuturor drepturilor prevazute de Contractul colectiv de munca (C.C.M), prin identificarea de resurse financiare si prevederea lor in bugetul de venituri si cheltuieli aferent anului 2019. Concret, in anul 2019, Consiliul de Administratie si conducerea executiva a Romsilva au fost alaturi de familiile tuturor silvicultorilor agresati sau ucisi in timpul exercitarii atributiilor de serviciu acordand, incepand din luna noiembrie 2019, sprijin financiar celor trei copii minori ai padurarului ucis in Judetul Maramures (cate un salariu minim pe economie, in cuantum brut, pana la definitivarea studiilor pentru fiecare copil)", mentioneaza Romsilva.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Reprezentantii institutiei sustin ca actul normativ in discutie isi are aplicabilitate pentru toate categoriile de personal silvic, indiferent de locul/institutia/unitatea/organizatia in care-si desfasoara activitatea.
 
In viziunea Romsilva, anterior operationalizarii principalelor prevederi ale Legii nr.234/2019, se impune indeplinirea unor obiective, unul dintre acestea fiind stabilirea impactului si a sustenabilitatii economico-financiare a majorarii cu 18% a fondului de salarizare al Romsilva in contextul mentinerii numarului existent de angajati la nivelul regiei, al unitatilor si/sau subunitatilor sale (obiectiv realizat).
 
De asemenea, se are in vedere prognozarea bugetului de venituri si cheltuieli al Romsilva pentru anul 2020, in ipoteza aplicarii dispozitiilor legale dupa cum urmeaza: pentru perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2020 mentinerea nivelului cheltuielilor cu personalul la cel actual; incepand cu data aprobarii prin Hotarare de Guvern a bugetului de venituri si cheltuieli al Romsilva, recalcularea cheltuielilor cu personalul respectand majorarea salariala pentru categoria padurarilor (1,5 ori salariul minim garantat in plata), precum si pentru toti ceilalti salariati (personal silvic sau de alta specialitate decat cea silvica).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016