Reforma PAC a fost aprobata, dupa 3 ani de negocieri
Publicat la data de 28 Iun. 2021 in:
Stiri Politica Agricola Comuna (PAC) a fost aprobata, dupa 3 ani de negocieri. Statele membre si Parlamentul European au stabilit cum vor fi impartiti banii.
Negociatorii care au reprezentat Parlamentul European si cele 27 de state membre UE au ajuns vineri la un acord cu privire la noua Politica Agricola Comuna, care se va aplica incepand din ianuarie 2023, cu un buget de aproximativ 387 miliarde de euro pe o perioada de sapte ani, dintre care 270 miliarde de euro sub forma de subventii directe catre fermieri.
"Acordul este esential pentru a ne asigura ca noua Politica Agricola Comuna permite tranzitia spre o agricultura sustenabila", a afirmat luni comisarul european pentru agricultura, Janusz Wojciechowski, la intalnirea unde ministrii Agriculturii din UE au aprobat acordul.
Fermele europene deja sunt afectate de schimbarile climatice, cum ar fi seceta, dar agricultura este de asemenea principala presiune asupra habitatelor naturale din Europa si produce 10% din emisiile de gaze cu efect de sera ale UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
Negociatorii celor doua parti au cazut de acord asupra unor reguli care obliga tarile membre UE sa cheltuiasca 20% din platile directe catre agricultori incepand din 2023-2024, pentru a creste la 25% din plati intre 2025 si 2027, pentru asa-numitele "eco-scheme" care protejeaza mediul. Printre "eco-scheme" se numara refacerea zonelor umede pentru a absorbi CO2 sau agricultura ecologica.
Comisia Europeana va evalua daca planurile tarilor pentru cheltuirea fondurilor PAC respecta reglementarile de mediu ale UE. Parlamentului European urmeaza sa voteze in urmatoarele luni acordul.
Statele membre UE trebuie sa distribuie cel putin 10% din fondurile prevazute de PAC pentru fermele mici. Tarile UE ar putea insa ocoli aceasta obligatie daca utilizeaza alte metode pentru a distribui fondurile in mod corect.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.