Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reforma PAC a fost aprobata, dupa 3 ani de negocieri

reforma-pac-a-fost-aprobata-dupa-3-ani-de-negocieri

Politica Agricola Comuna (PAC) a fost aprobata, dupa 3 ani de negocieri. Statele membre si Parlamentul European au stabilit cum vor fi impartiti banii.


Negociatorii care au reprezentat Parlamentul European si cele 27 de state membre UE au ajuns vineri la un acord cu privire la noua Politica Agricola Comuna, care se va aplica incepand din ianuarie 2023, cu un buget de aproximativ 387 miliarde de euro pe o perioada de sapte ani, dintre care 270 miliarde de euro sub forma de subventii directe catre fermieri.
 
"Acordul este esential pentru a ne asigura ca noua Politica Agricola Comuna permite tranzitia spre o agricultura sustenabila", a afirmat luni comisarul european pentru agricultura, Janusz Wojciechowski, la intalnirea unde ministrii Agriculturii din UE au aprobat acordul.
 
Fermele europene deja sunt afectate de schimbarile climatice, cum ar fi seceta, dar agricultura este de asemenea principala presiune asupra habitatelor naturale din Europa si produce 10% din emisiile de gaze cu efect de sera ale UE.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Negociatorii celor doua parti au cazut de acord asupra unor reguli care obliga tarile membre UE sa cheltuiasca 20% din platile directe catre agricultori incepand din 2023-2024, pentru a creste la 25% din plati intre 2025 si 2027, pentru asa-numitele "eco-scheme" care protejeaza mediul. Printre "eco-scheme" se numara refacerea zonelor umede pentru a absorbi CO2 sau agricultura ecologica.
 
Comisia Europeana va evalua daca planurile tarilor pentru cheltuirea fondurilor PAC respecta reglementarile de mediu ale UE. Parlamentului European urmeaza sa voteze in urmatoarele luni acordul.
 
Statele membre UE trebuie sa distribuie cel putin 10% din fondurile prevazute de PAC pentru fermele mici. Tarile UE ar putea insa ocoli aceasta obligatie daca utilizeaza alte metode pentru a distribui fondurile in mod corect.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton