Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elena Udrea: Nu va mai exista sat fără apă şi canal


Executivul a aprobat, în şedinţa de luni, prin ordonanţă de urgenţă, derularea unor proiecte privind dezvoltarea infrastructurii şi modernizarea mediului rural, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, dând asigurări că nu va mai exista nicio localitate fără apă sau canal.
"Astăzi (luni - n.r.) am aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, derularea unor proiecte importante în materia dezvoltării infrastructurii. Proiectul de modernizare şi asfaltare a 10 mii de kilometri de drum judeţean şi de interes local, un program pe care l-am aprobat, prin memorandum, încă de anul trecut, dar astăzi, practic, prin OUG, porneşte la drum.(...) În al doilea rând, este vorba de 1.500 de localităţi care vor intra într-un program integrat: apă, canal, staţii de epurare, pentru a putea realiza, şi pe această componentă, modernizarea spaţiului rural românesc", a declarat şeful Executivului.

De asemenea, premierul a anunţat că vor fi finanţate din buget 800 de proiecte restante pe măsura 3.2.2.
"Foarte multe primării au cheltuit bani serioşi în studiile de fezabilitate în vedere pregătirii proiectelor, proiecte care nu au fost finanţate în integralitate din fonduri europene, datorită resurselor financiare limitate. Am luat decizia de a continua finanţarea acestora de la bugetul de stat şi e vorba de finanţarea a cel puţin 800 de proiecte rămase restante pe măsura 3.2.2.", a explicat şeful Executivului.

El a reiterat faptul că există o Strategie Naţională de luptă împotriva inundaţiilor adoptată în vara aceasta şi că, din acest punct de vedere, cel puţin 50 de lucrări noi majore vor intra în finanţare, pentru a asigura punerea în aplicare a acesteia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Premierul a mai precizat că peste 100 de lucrări de reabilitare şi modernizare a sistemelor de alimentare cu apă vor intra în finanţare, astfel încât, pe de o parte 1.500 de localităţi să beneficieze de staţii noi de epurare, alimentare şi canalizare, iar peste 100 de localităţi să aibă parte de reabilitare şi modernizare.

Potrivit acestuia, principalul "obstacol" care i-a fost sesizat cu privire la ţara noastră a vizat problema infrastructurii, în sensul că nu există drumuri şi autostrăzi.

Emil Boc a mai subliniat faptul că prin acest program de dezvoltare a infrastructurii se vor genera locuri de muncă, va exista creştere economică şi România îşi îndeplineşte, practic, angajamentele cu UE.

Programul, spune premierul, este unul cu finanţare multianuală ce se va derula în perioada 2011-2015.

La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a precizat că în acest program, MDRT are trei sub-programe: unul referitor la reabilitarea şi modernizarea a 10 mii de km de drumuri judeţene şi de interes local, altul intitulat "Modernizarea satului românesc" şi cel de-al treilea referitor la apă, canal şi staţii de epurare. Ea a dat asigurări că "nu va mai exista nicio localitate care să nu aibă apă şi canal".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016