Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Executivul a pus la punct un set de masuri care au menirea de a incuraja agricultorii sa-si ude culturile


Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a anuntat ca in zilele urmatoare va fi identificata solutia prin care pretul energiei electrice utilizate la irigatii va fi diminuat. "Luni vom avea o solutie in ceea ce priveste reducerea pretului energiei electrice utilizate in sistemul de irigatii. Este important ca Ministerul Economiei a acceptat aceasta varianta si mai ales ca nu avem restrictii din partea UE pentru ca nu este considerata ajutor de stat", a declarat, ieri, ministrul Agriculturii, intr-o conferinta de presa.


Ilie Sarbu a tinut sa precizeze ca ministerul inca nu a fost sesizat oficial, de catre agricultori, cu privire la starea de calamitate, dar evaluarile facute arata ca, in 15 judete, culturile sunt afectate de seceta mai mult de 50%. De remarcat este faptul ca in sapte dintre aceste judete functioneaza sistemele de irigatii, aproape toata suprafata posibil de irigat, 563.000 ha, fiind contractata. Numai ca, pana acum, s-au efectuat irigatii pe putin peste 82.000 ha.

Ministrul Agriculturii a dat asigurari ca statul va da despagubiri pentru culturile afectate de seceta, dar nu acolo unde se putea iriga. In plus, se vor aplica prevederile Legii nr. 381/2002 privind acordarea despagubirilor in caz de calamitati naturale in agricultura care conditioneaza aceste despagubiri de asigurarea culturilor la societati de asigurare pentru calamitati altele decat seceta (n.r. - statul a preluat acest risc, pentru ca firmele de asigurare au refuzat).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

La ora actuala, statul da subventii pentru irigatii de maximum 700 de lei/ha. Se acopera 80% din tariful anual reprezentat de costul lucrarilor de intretinere a infrastructurii publice; 90% din tariful de livrare a apei este sustinut de stat, iar costul cu energia electrica este subventionat in totalitate. Tariful de livrare a apei este variabil, cel mai mare fiind de 1600 de lei/1000 mc. Responsabili din Ministerul Agriculturii au precizat ca media anuala a subventiilor este de 350 de lei/ha.

Citeste mai mult in Ziua
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016