Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Exporturile cu produse alimentare au crescut cu 54,3% in primele doua luni ale anului, comparativ cu 2013

Balanta comerciala cu produse agroalimentare a Romaniei a inregistrat, in primele doua luni din 2014, un excedent de 104,2 milioane de euro, comparativ cu un deficit de 169,2 milioane de euro in aceeasi perioada din 2013, potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
Astfel, Romania a exportat, in primele doua luni ale anului 2014, cu 54,3% mai multe produse agroalimentare comparativ cu aceeasi perioada din 2013. Exporturile, in valoare totala de 814,2 milioane de euro, iar importurile au fost de 710 milioane de euro.
Cele mai mari incasari la export le-au generat porumbul, graul, tigarile si floarea soarelui, acestea reprezentand 63% din totalul veniturilor. Totusi, majoritatea grupelor de produse alimentare cu exceptia carnii de pasare si bovinelor vii au inregistrat cresteri ale volumelor exportate comparativ cu primele doua luni din 2013.
Costuri mai mari, comparativ cu perioada similara din 2013, au fost inregistrate la tutunul brut (+6,4 milioane de euro, recuperate ca urmare a exportului de tigari), carne de porc (+5,5 milioane de euro), zahar (+5,4 milioane de euro), boabe de soia (+5 milioane de euro) si ciocolata (+4,5 milioane de euro).
„Influenta negativa in balanta a acestor cheltuieli a fost atenuata de scaderea importurilor la porumb (mai putin cu 12 milioane de euro), sroturi de soia (-10,3 milioane de euro), cafea (-5,3 milioane de euro) si extractul de malt (-2 milioane de euro)”, precizeaza MADR, citat de Mediafax.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Uniunea Romana ramane principalul partenert comercial agricol al Romaniei. Valoarea exporturilor catre blocul comunitar a fost de 57,6%, pe cand importurile de produse agroalimentare din UE au reprezentat 82,6% din total.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Romania, deficit urias in comertul cu produse agroalimentare
- » Crescatorii de pui din Romania cer oprirea importurilor de pasare din Polonia
- » Exporturile si importurile de cereale au fost in crestere in prima luna din 2019
- » Importurile ilegale de porci vii, biosecuritatea scazuta si produsele din carne – principalele cauze ale pestei porcine africane
- » Importurile de fructe si legume mai scumpe, favorizate de lipsa echipamentelor necesare fermierilor autohtoni
Ultima ora
- » Cel mai mare producator de carne din lume spune ca produsul va fi un lux in viitor
- » Oros, MADR: Avem 10 proiecte incluse in PNRR
- » Guvernul aproba mai multe plati pentru 2021 si 2022 in agricultura
- » De ce au protestat fermierii la MADR
- » ACEBOP, de partea crescatorilor care sustin relansarea cresterii bovinelor de carne romanesti
Comentarii
0 comentarii