Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Exporturile romanesti de produse agroalimentare sunt in crestere
Ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, considera ca Romania va reusi sa echilibreze comertul cu produse agroalimentare in 2016.
"Daca in anii trecuti Romania a fost mare o importatoare de produse agroalimentare, incepand cu anul 2010, s-a inregistrat o tendinta semnificativa de crestere a exporturilor si una de reducere a importurilor, tarile comunitare fiind principalii nostri parteneri, cu o pondere de 70%. Tindem la o reducere a soldului balantei comerciale si mizam ca, in jurul anului 2016, Romania va trece pe plus, avand in vedere dezvoltarea sectoarelor agricole", a declarat Tabara.
Potrivit ministrului, reducerea deficitului comercial s-a datorat cresterii exporturilor de produse agroalimentare, de la 2,099 miliarde miliarde de euro in anul 2008, la 3,06 miliarde de euro in 2010.
Valoarea exporturilor de produse agricole in primele noua luni din 2011 a fost de 2,595 miliarde de euro.
Estimarile MADR arata ca, in situatia mentinerii ritmului actual de crestere, exporturile Romaniei de produse agroalimentare ar putea atinge o valoare de aproximativ 3,5 miliarde de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Primele trei locuri in structura exporturilor Romaniei de produse agricole au fost ocupate preponderent de grau, porumb si produse din tutun. Alte produse agricole cu pondere valorica mai ridicata la export au fost orzul, uleiul de floarea-soarelui si carnea de pasare.
In privinta importurilor, clasamentul primelor trei locuri a ramas neschimbat de ani buni, acesta fiind dominat de carnea de porc, care a detinut ponderea cea mai importanta, urmata de zahar si produsele din tutun. Alte produse agricole cu pondere valorica mai ridicata la import au fost preparatele alimentare, sroturi de soia, tutun brut.
Aproape 79% din importurile romanesti de produse agroalimentare provin din tari membre UE.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura