Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exporturile romanesti de produse agroalimentare sunt in crestere

exporturile-romanesti-de-produse-agroalimentare-sunt-in-crestere

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, considera ca Romania va reusi sa echilibreze comertul cu produse agroalimentare in 2016.


"Daca in anii trecuti Romania a fost mare o importatoare de produse agroalimentare, incepand cu anul 2010, s-a inregistrat o tendinta semnificativa de crestere a exporturilor si una de reducere a importurilor, tarile comunitare fiind principalii nostri parteneri, cu o pondere de 70%. Tindem la o reducere a soldului balantei comerciale si mizam ca, in jurul anului 2016, Romania va trece pe plus, avand in vedere dezvoltarea sectoarelor agricole", a declarat Tabara.

Potrivit ministrului, reducerea deficitului comercial s-a datorat cresterii exporturilor de produse agroalimentare, de la 2,099 miliarde miliarde de euro in anul 2008, la 3,06 miliarde de euro in 2010.

Valoarea exporturilor de produse agricole in primele noua luni din 2011 a fost de 2,595 miliarde de euro.

Estimarile MADR arata ca, in situatia mentinerii ritmului actual de crestere, exporturile Romaniei de produse agroalimentare ar putea atinge o valoare de aproximativ 3,5 miliarde de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Primele trei locuri in structura exporturilor Romaniei de produse agricole au fost ocupate preponderent de grau, porumb si produse din tutun. Alte produse agricole cu pondere valorica mai ridicata la export au fost orzul, uleiul de floarea-soarelui si carnea de pasare.

In privinta importurilor, clasamentul primelor trei locuri a ramas neschimbat de ani buni, acesta fiind dominat de carnea de porc, care a detinut ponderea cea mai importanta, urmata de zahar si produsele din tutun. Alte produse agricole cu pondere valorica mai ridicata la import au fost preparatele alimentare, sroturi de soia, tutun brut.

Aproape 79% din importurile romanesti de produse agroalimentare provin din tari membre UE.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016