Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli cere introducerea în cultură a plantelor modificate genetic


Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) a început demersurile oficiale la forurile Uniunii Europene (UE) pentru aprobarea introducerii în cultură a plantelor modificate genetic.

Conform unui comunicat al FNPAR, organizaţia patronală va beneficia şi de lobby din partea boardului Producătorilor Americani de Soia, care va încerca să convingă ţările membre UE de avantajul folosirii biotehnologiilor.

Preşedintele FNPAR Viorel Matei a declarat:

UE va trebui să ţină seama de cerinţa mare de soia pe plan mondial. Este o cerinţă fantastică şi noi trebuie să ne pregătim să asigurăm alimentele pentru această populaţie a globului. Şi Europa trebuie să nu mai fie atât de conservatoare. Prosperitatea economică a Europei va depinde de introducerea noilor tehnologii. Ţările puternice din UE nu au condiţii microclimatice şi de sol pentru a cultiva plante modificate genetic şi de aceea nu sunt interesate. Dar pentru că, suntem într-o Uniune Europeană în care toate statele au aceleaşi drepturi s-a transmis că decizia aparţine fiecărui stat în parte. Deci totul depinde de noi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Datele statistice arată că Uniunea Europeană importă în prezent în proporţie de 90% din cantitatea totală de soia, chiar din zone unde aceasta este modificată genetic. Potrivit ministrului agriculturii Valeriu Tabără, un susţinător al biotehnologiilor, UE importă 40 milioane tone de soia modificată genetic pe care o consumă, România fiind de asemenea obligată să importe soia pentru menţinerea fermelor.



Update ora 12:45 Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai Asociaţiei United Soybean Board din Statele Unite ale Americii (SUA). Membrii asociaţiei cultivatorilor de soia se află, în această perioadă, într-un turneu în Europa pentru a vedea care sunt politicile promovate de statele membre ale Uniunii Europene în domeniul biotehnologiilor. Fermierii americani au avut întâlniri cu reprezentanţii Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (European Food Safety Authority – EFSA) şi au prezentat stadiul cercetărilor din SUA privind biotehnologiile. Valeriu Tabără a spus că ţara noastră are potenţial pentru cultura de soia de 1 milion de hectare şi condiţii favorabile.


România este obligată să importe soia pe bani grei pentru că nu are dreptul să o mai cultive de la 1 ianuarie 2007. România pierde anual un miliarde de euro pentru că nu cultivă soia modificată genetic, dar importă din Brazilia ca să-şi întreţină fermele de animale. Politica României nu contravine legilor comunităţii europene. Din Europa suntem singura ţară care are condiţii foarte bune pentru această cultură”, a declarat în urmă cu câteva luni ministrul Agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton