Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie va picheta Ministerul Agriculturii
Dupa ce Sindicatul Crescatorilor de Taurine a anuntat ca va instala un cort in fata cladirii ministerului, unde cetatenii vor semna in "Cartea neagra a agriculturii", si Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie a luat, la finele săptămânii trecute, decizia de a picheta timp de două zile – marţi şi miercuri – ministerele Industriei şi Agriculturii. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că Guvernul nu a adoptat nici săptămâna trecută o ordonanţă care să prevadă acordarea unei subvenţii de 400 de lei la hectar pentru achiziţia de îngrăşăminte. Reprezentantii Guvernului promisesera inca de acum doua saptamani subventionarea ingrasamintelor pentru fermieri, intr-o intalnire cu sindicalistii de la Azomures.
Potrivit înţelegerii dintre Guvern şi sindicate, această subvenţie ar fi trebuit să fie acordată sub formă de bonuri valorice cu care nu ar fi putut să fie folosite în alt scop decât pentru achiziţia de îngrăşăminte cu 40% substanţă activă.
Ideea acordării unei subvenţii pe hectar pentru achiziţia de îngrăşăminte a aparţinut sindicaliştilor care au încercat să îşi salveze astfel locurile de muncă după ce Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro a anunţat că din cauza crizei financiare va disponibiliza peste 6.500 de persoane care lucrează în fabricile grupului.
De altfel, Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie i-a trimis, în noiembrie, o scrisoare deschisă premierului Călin Popescu-Tăriceanu în care trăgea semnale de alarmă cu privire la evoluţia şi consecinţele crizei financiare şi economice mondiale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Considerăm că este necesară intervenţia statului care, aşa cum se practică în alte ţări ale Uniunii Europene, să identifice şi să aplice soluţii concrete de sprijinire a industriei chimice şi petrochimice, şi în mod indirect de sprijinire a salariaţilor direct productivi, adică a celor care prin munca lor creează premisele formării bugetului şi a susţinerii unor cheltuieli bugetare în diverse domenii", se arăta în scrisoarea amintită, apelul rămânând, însă, fără niciun răspuns din partea şefului Guvernului.
Pierderile financiare pe care le presupun închiderea societăţilor din grupul Interagro se ridică la peste 100 de milioane de dolari. Ioan Niculae declara la finele anului trecut: „În ultimii ani am investit sume foarte mari în retehnologizarea şi aducerea la norme conforme a mai multor fabrici şi combinate. Pierderile la care vom ajunge cu închiderea lor vor depăşi 100 de milioane de dolari". Acesta a spus că există o şansă infimă, care ar da posibilitatea revenirii asupra deciziei de a închide societăţile vizate, din cauza crizei financiare care a afectat sectorul agricol. Astfel, dacă statul ar interveni cu măsuri de finanţare într-un timp foarte scurt, ar exista posibilitatea ca societăţile din Interagro să fie aduse la un nivel de plutire pentru o perioadă de timp, interval în care mai sunt şanse pentru găsirea unor soluţii viabile.
Ioan Niculae a mai declarat că România s-ar putea confrunta cu cea mai mare criză alimentară de după 1990, începând cu luna august 2009, dacă nu se vor lua cât mai rapid măsuri de natură fiscală pentru sectorul agricol şi dacă subvenţiile nu vor fi acordate la timp.
În cazul în care nu se vor acorda subvenţii în acest sector cel târziu la 15 ianuarie, terenurile agricole vor rămâne nefertilizate şi necultivate, iar agricultorii nu-şi vor putea desfăşura activitatea.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura