Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermier: Cred ca ar trebui sa renuntam la cultura de floarea-soarelui

fermier-cred-ca-ar-trebui-sa-renuntam-la-cultura-de-floarea-soarelui

Un fermier sustine ca ar trebui sa se renunte la cultura de floarea-soarelui, avand in vedere ca seceta si-a facut resimtita prezenta. In plus, mai multi agricultori sustin ca recoltele de grau si secara vor fi mai mici in 2020.


"Daca ploua, se mai face ceva. Daca nu, incepe sa se duca in jos. Dar a dat Dumnezeu si a mai fost un pic de ploaie. Culturile de grau sunt cam slabe, a inceput sa se ingalbeneasca graul, pentru ca nu mai are umiditate. El s-a facut cat de cat, a inceput", spune un fermier.
 
"Ar mai trebui cam 60-70%, daca ar avea, dar nu are. Ar mai trebui cam 15-20 de litri de apa acuma. Eu lucrez la aceasta statiune de vreo 33 de ani. Am mai intalnit perioade, dar ca asta, nu. Niciodata", spune un alt agricultor.
 
Meteorologii spun ca deficitul de apa din sol este de 300 de litri pe metru patrat. Culturile de floarea-soarelui vor avea cel mai mult de suferit, avertizeaza expertii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Daca pe perioada acestei luni, luna februarie, nu vor exista precipitatii care sa acopere deficitul de apa care deja se inregistreaza din decembrie anul trecut, atunci exista posbilitatea sa fie oarece probleme in privinta culturilor aflate in camp. E un deficit, intr-adevar foarte mare, care nu poate fi acoperit cu un singur episod de precipitatii. Deficitele in sol acum se situeaza intre 150-200 chiar 300 de (metri cubi- n.red.) pe hectar, e un deficit foarte mare. Ar trebui sa avem cel putin 2-3 episode de precipitatii, de circa 20-30 de litri pe metru patrat care sa acopere acest deficit", a declarat Daniel Alexandru, sef laborator agrometeorologie din cadrul Autoritatii Nationale de Meteorologie (ANM).
 
Pe langa seceta acuta cu care se confrunta fermierii, temperatura peste media anotimpului a favorizat si imbolnavirea plantelor. Cea mai afecatata va fi cultura de floarea soarelui, spun fermierii. Ei nici nu o pot proteja, din cauza unei masuri luate de autoritati, si anume interzicerea neonicotinoidelor, un tip de pesticide ce poate fi utilizat doar pentru cultura de porumb.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016