Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermier român: Pe noi ne ajută vremea, nu şi vremurile


Cum sa nu vanda pamantul taranii cand efectiv nu mai au cu ce trăii şi banii necesari pt a-şi îngriji sănătatea! Pe de alta parte putini au suprafete mari de pamant (L18) iar dupa decesul proprietarului mostenitorii au nevoie de o groaza de bani pt actele notariale şi intabulare, plus ca suprafata si asa mica se mai imparte in 2-3.

Pretul pamantului la noi este derizoriu comparativ cu alte tari (comparativ cu puterea noastra de cumparare!) iar pretul produselor agricole, cu unele exceptii “cincinale” este mic, astfel incat arenda se ridica undeva la 100 Euro/ha, ceea ce face ca achizitia pamantului de catre romani sa fie facuta doar de aceia care au bani şi nu au ce face cu ei (majoritatea nefiind agricultori)si asta pt ca daca un ha este 2000 euro in 20 ani iti amortizezi investitia!

Pe de alta parte accesarea fondurilor europene este benefica doar pt beneficiari, necesara de altfel, dar toti banii se vor duce, aici ma refer la utilaje agricole, prioritar achiziţionate, inapoi in EU, noi saracii europei contribuind la relansarea lor economica – cate utilaje agricole romanesti se achizitioneaza?

Si daca de anul acesta subventiile pe suprafata primite vor fi egale cu cele din UE (Franta, Italia, Germania), foarte greu vom putea sa concuram cu ei privind productia agricola, cantitativ, calitativ, si de aici profitul mic sau de loc obtinut, necesar pt retehnologizare, magazii, silozuri, imputuri etc. Singurul factor care ne mai poate ajuta este cel al vremii si nu al vremurilor!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Codruţ

Răspunde-i cititorului şi participă la discuţie!
Nota redacţiei: Un link către comentariul cititorului RECOLTA a fost transmis Comisarului pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurală Dacian Cioloş, aşteptăm reacţia dânsului.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton