Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii au recoltat grâu de 321 milioane euro. Preţul grâului este 119 euro / tona de grâu panificabil, spune secretarul de stat Adrian Rădulescu


pretul-graului-2010Fermierii au recoltat până în prezent 3 milioane de tone de grâu de pe o suprafaţă de un milion de hectare de teren, adică 50% din suprafaţa totală alocată acestei culturi.
"Preţul grâului după recoltare este de circa 400 de lei (95 de euro) pe tonă pentru cel nepanificabil şi 500 de lei (119 euro) pentru cel panificabil*, acesta fiind comparabil cu preţul practicat înainte de recoltare. Estimările sunt de creştere a preţului deoarece în urma secetei din Rusia producţia la nivel european s-a diminuat, ceea ce înseamnă că fermierii români vor primi multe solicitări pentru export", a declarat Adrian Rădulescu, secretar de stat în cadrul ministerului Agriculturii.

*Potrivit surselor consultate de recolta.eu la 23 iulie 2010, preţul grâului panificabil este 125 euro / tonă, CPT Constanţa, cu livrare august-septembrie.
Asta înseamnă că preţul total al grâului recoltat până acum ajunge la 1,35 miliarde lei (321 milioane euro), în condiţiile în care autorităţile afirmă că jumătate din grâul recoltat merge spre panificaţie.

"Pot să spun că producţia va fi mai mică decât am estimat anterior, din cauza precipitaţiilor, dar că pierderile vor fi compensate de producţiile mari de porumb şi floarea soarelui care sunt în prezent într-o stare foarte bună", a spus Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii. În prima parte a anului, ministrul Agriculturii estima o producţie totală de grâu de 6 milioane de tone, în creştere uşoară faţă de anul trecut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeşte articolul integral în Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016