
"Preţul grâului după recoltare este de circa 400 de lei (95 de euro) pe tonă pentru cel nepanificabil şi 500 de lei (119 euro) pentru cel panificabil*, acesta fiind comparabil cu preţul practicat înainte de recoltare. Estimările sunt de creştere a preţului deoarece în urma secetei din Rusia producţia la nivel european s-a diminuat, ceea ce înseamnă că fermierii români vor primi multe solicitări pentru export", a declarat Adrian Rădulescu, secretar de stat în cadrul ministerului Agriculturii.
*Potrivit surselor consultate de recolta.eu la 23 iulie 2010, preţul grâului panificabil este 125 euro / tonă, CPT Constanţa, cu livrare august-septembrie.
Asta înseamnă că preţul total al grâului recoltat până acum ajunge la 1,35 miliarde lei (321 milioane euro), în condiţiile în care autorităţile afirmă că jumătate din grâul recoltat merge spre panificaţie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Pot să spun că producţia va fi mai mică decât am estimat anterior, din cauza precipitaţiilor, dar că pierderile vor fi compensate de producţiile mari de porumb şi floarea soarelui care sunt în prezent într-o stare foarte bună", a spus Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii. În prima parte a anului, ministrul Agriculturii estima o producţie totală de grâu de 6 milioane de tone, în creştere uşoară faţă de anul trecut.
Citeşte articolul integral în Ziarul Financiar
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News