Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Productia de grau, secara, orz si rapita, mai mica decat in 2019

madr-productia-de-grau-secara-orz-si-rapita-mai-mica-decat-in-2019

MADR anticipeaza ca productia de grau, secara, orz si rapita va fi mai mica decat in 2019. Iata ce date ofera institutia.


Productia medie la grau, recoltat in prezent in proportie de 89%, este de 2,9 tone la hectar, fata de 4,8 tone la hectar anul trecut.
 
Recolte mai mici vor fi si la secara, unde productia medie este de 2,5 tone/ha, fata de 3,2 tone/ha anul trecut, la orz, cu o productie medie de 2,6 t/ha, fata de 5 t/ha anul trecut, precum si la rapita, cu o productie medie de 1,9 t/ha, fata de 2,3 t/ha in 2019.
 
Ministrul spune ca recolta de grau este in masura sa acopere consumul intern, care este de 2,2 milioane tone pentru consum uman, 550.000 tone pentru samanta, 400.000 de tone pentru furaje si 400.000 de tone pentru industria alcoolului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru ca seceta a afectat doar statele din bazinul Marii Negre, iar marii producatori de grau vor avea recolte record, Oros spune ca pretul graului si implicit cel al painii nu ar trebui sa creasca.
 
Fermierii ale caror culturi au fost afectate vor primi despagubiri dupa rectificarea bugetara, a adaugat Oros. Ministrul a spus ca prevederile ordinului privind despagubirile a fost extins si pentru culturile de primavara care au fost afectate de seceta, si ca vor primi despagubiri si proprietarii de livezi si cei de vita de vie.
 
In context, Oros a spus ca a avut intalniri cu reprezentantii Ministerului Finantelor si ai ANAF si ca a obtinut promisiunea fiscului de a tine cont, in controalele pe care institutia le face, de procesele verbale de calamitare a culturilor.
 
Ministrul spune ca in anii anteriori fermierii nici nu au primit despagubiri in cazul unor calamitati si au fost si amendati de ANAF pentru ca nu au inregistrat productii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016