Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

MADR anticipeaza ca productia de grau, secara, orz si rapita va fi mai mica decat in 2019. Iata ce date ofera institutia.
Productia medie la grau, recoltat in prezent in proportie de 89%, este de 2,9 tone la hectar, fata de 4,8 tone la hectar anul trecut.
Recolte mai mici vor fi si la secara, unde productia medie este de 2,5 tone/ha, fata de 3,2 tone/ha anul trecut, la orz, cu o productie medie de 2,6 t/ha, fata de 5 t/ha anul trecut, precum si la rapita, cu o productie medie de 1,9 t/ha, fata de 2,3 t/ha in 2019.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ministrul spune ca recolta de grau este in masura sa acopere consumul intern, care este de 2,2 milioane tone pentru consum uman, 550.000 tone pentru samanta, 400.000 de tone pentru furaje si 400.000 de tone pentru industria alcoolului.
Pentru ca seceta a afectat doar statele din bazinul Marii Negre, iar marii producatori de grau vor avea recolte record, Oros spune ca pretul graului si implicit cel al painii nu ar trebui sa creasca.
Fermierii ale caror culturi au fost afectate vor primi despagubiri dupa rectificarea bugetara, a adaugat Oros. Ministrul a spus ca prevederile ordinului privind despagubirile a fost extins si pentru culturile de primavara care au fost afectate de seceta, si ca vor primi despagubiri si proprietarii de livezi si cei de vita de vie.
In context, Oros a spus ca a avut intalniri cu reprezentantii Ministerului Finantelor si ai ANAF si ca a obtinut promisiunea fiscului de a tine cont, in controalele pe care institutia le face, de procesele verbale de calamitare a culturilor.
Ministrul spune ca in anii anteriori fermierii nici nu au primit despagubiri in cazul unor calamitati si au fost si amendati de ANAF pentru ca nu au inregistrat productii.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News