Tot graul produs de fermierii tarii este vandut
Publicat la data de 07 Iul. 2022 in:
Stiri Un stat membru a anuntat achizitionarea graului produs in tara pentru rezerva nationala. Aceasta tranzactie va fi efectuata prin intermediul Institutului Rezervelor de Stat, oferind fermierilor un ajutor de 22 de milioane de euro.
Aceasta masura este menita sa securizeze necesarul de grane al Sloveniei."Din pacate, situatia din lume, in special din Ucraina, se deterioreaza in fiecare zi, iar acest lucru se poate observa nu numai in preturi, ci si in disponibilitatea alimentelor in viitor", a explicat seful guvernului sloven, Robert Golob.
De asemenea, acesta a mentionat faptul ca Executivul de la Ljubljana vrea sa ajute fermierii sa suporte costurile cu care se confrunta. Se vrea realizarea unui sistem eficient de reglementare a preturilor de vanzare cu amanuntul.
Masura ce prevede achizitionarea de catre stat a graului produs in Slovenia a fost adoptata de autoritatile guvernamentale. Asadar, premierul a explicat ca fermierii vor primi atat un cumparator, cat si un pret stabill. In masura in care se vor cunoaste aceste informatii, pretul se va reduce in timp.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Am vazut deja in intreaga lume ca marii comercianti cumpara speculativ cantitati mari de grau. Elvetia a luat deja o astfel de masura si noi o urmam", a declarat Robert Golob.
In cazul preturilor cu amanuntul, guvernul nu intervine in formarea preturilor direct. Acesta incearca pe parcurs sa reglementeze preturile pentru un cos format din 15 produse, discutat ulterior cu Camera de Comert.
Preturile unor bunuri de aceeasi calitate vor fi comparate pentru fiecare lant comercial, conform premierului sloven. Aceasta comparatie va fi realizata si la nivel international, precum in tarile vecine Croatia, Ungaria, Italia si Austria.
Datele analizate vor fi facute publice, fara ca unii comercianti cu amanuntul sa stabileasca preturi mai mari pe o piata concurenta. In acest sens, guvernul a decis alocarea a 22 de milioane de euro fermierilor sloveni.
Suma va fi folosita in diferite scopuri, precum productia de lapte, subventii pentru combustibil si subventii pentru achizitionarea de materiale si ingrasaminte.
"Vrem sa ajutam fermierii prin reducerea costurilor si, in acelasi timp, dorim sa pastram aceste produse in intregime in Slovenia", a afirmat premierul, potrivit Euractiv.
Exportul de cereale in Ungaria beneficiaza de o obligatie de notificare, ce urmareste cat de mare va fi stocul disponibil pe termen lung. Plafonarea preturilor din acest stat membru influenteaza evolutia preturilor la alimente, mai exact la sase produse alimentare de baza.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>