Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul painii ar putea sa creasca, desi anul 2021 va fi unul bun pentru grau

pretul-painii-ar-putea-sa-creasca-desi-anul-2021-va-fi-unul-bun-pentru-grau

Pretul painii ar putea sa creasca in mai multe economii din intreaga lume, cu toate ca 2021 va fi unul bun pentru grau. Livrarile au scazut considerabil, din pacate.


Romania are norocul de a nu se numara printre tarile in care pretul painii va trebui sa creasca. Graul este suficient si cultura din acest an se prefigureaza deja a fi una bogata. Acest lucru, insa, nu este valabil si pentru alte tari.
 
Seceta si canicula au continuat sa parjoleasca culturile de grau din Canada in luna iulie, la cateva luni dupa ce o iarna brutala a lovit culturile de grau din Rusia. Pierderile de productie din acesti mari producatori mondiali vor fi compensate doar partial de castigurile inregistrate in alte tari, pentru o cultura agricola care este plantata pe cea mai mare suprafata a globului si care este utilizata pentru produse de baza precum paine, paste si cereale pentru micul dejun.
 
Cotatiile futures la grau la bursa de la Paris au crescut cu 9,5% saptamana aceasta, pana la cel mai ridicat nivel de dupa 2012, dupa ce Departamentul american al Agriculturii si-a redus estimarile privind productiile de grau din Canada si Rusia, ceea ce va afecta stocurile si comertul mondial. O recolta mai mica de grau in SUA creeaza presiuni suplimentare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Impactul va fi resimtit atat de gospodarii cat si de guverne, in special din tarile sarace care se bazeaza pe importuri. Si atat in SUA cat si in alta parte, costurile mai mari la paine vor reprezenta o noua presiune asupra unui lant de aprovizionare cu alimente care se confrunta deja cu un deficit de mana de lucru si probleme cu logistica.
 
"Consumatorii vor vedea preturi mai mari, nu este nicio indoiala. Pretul pe care il platim pentru grau pe masura ce cotatiile futures cresc, indiferent de care este pretul cand vine brutarul, se transmite imediat asupra pretului fainii", a declarat vicepresedintele firmei King Milling Co, James Doyle.
 
In plus, aprecierea graului pana la cele mai mari valori din ultimii ani este si una contra-sezoniera, venind intr-un moment in care de obicei silozurile de cereale din emisfera nordica incep sa se umple cu graul proaspat recoltat. In aceste conditii, guvernul american prognozeaza ca rezervele mondiale de grau vor cobori la cel mai redus nivel din ultimii cinci anii iar livrarile marilor exportatori vor fi afectate in special.
 
"Piata se indreapta acum spre un deficit global, Aceasta intensifica ingrijorarile cu privire la inflatia alimentelor. Graul este un produs alimentar esential", declara Carlos Mera, directorul de cercetare de la Rabobank.
 
Avand in vedere ca graul este materia prima pentru orice de la baghetele din Franta si pana la taiteii din Asia, cotatiile la grau au un impact mai direct asupra consumatorilor spre deosebire de alte culturi precum porumb sau soia boabe, care sunt folosite in principal ca nutret pentru animale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016