Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fermierii beneficiaza in continuare de apa gratuit pentru irigatii
In anul 2018 se vor aloca 26,5 milioane de euro pentru refacerea si reconstructia sistemului national de irigatii din miliardul de euro prevazut in buget pana la finele lui 2020.
„In prezent avem programul de sustinere gratuita sau de pompare fara sa plateasca ceva fermierul, cu alte cuvinte ducem apa gratuit la statiile de punere sub presiune. Este pentru prima data in Romania cand a trebuit sa dam apa pe data 14 aprilie. S-a intamplat la Sistemul Nicoresti-Tecuci, pentru ca nu puteam sa plantam din cauza lipsei de umiditate. Acum avem puse in functiune toate statiile unde fermierii au solicitat apa, iar pana la aceasta data sunt peste o mie de kilometri de canal plin cu apa si se iriga. Avem irigate pana acum 26.000 de hectare. Anul trecut am inceput pe 15 mai sa introducem apa pe canale, iar anul acesta pe 14 aprilie, pentru ca fenomenele climatice din acest an au fost cu totul si cu totul diferite fata de alti ani şi vor fi diferite in continuare” a precizat Daea.
Pe de alta parte, ministrul a spus ca in anumite zone a trebuit scoasa apa in exces de pe culturile agricole iar ANIF a lucrat cu 380 de agregate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
„Unele lucreaza şi acum pentru eliminarea apei in exces de pe culturile agricole. Paradoxal, astazi, in Romania, se lucreaza şi cu pompe la irigat si cu agregate de pompare la desecari. In camp, in general in partea de sud a tarii, sunt si acum balti in anumite locuri, iar la cativa pasi, plantele sufera din cauza apei. Pentru noi nu a fost iarna, s-a lucrat efectiv in statiile de irigare, in ateliere pentru a face agregate si a construi mecanisme. Am stat si in camp ca sa curatam canalele prin dragare”, a adaugat şeful de la Agricultura.
In anul 2016, suprafata contractata la irigat a fost de 346.000 de hectare, dupa numai un an a depasit 825.000 hectare, iar impreuna cu suprafetele pentru irigare sezoniera se va ajunge la un milion de hectare.
Ministrul a adaugat ca in paralel se concretizeaza si partea de investitii in sistemele secundare de irigatii, anuntand ca pe masura 4.3 din PNDR 2014 -2020 este disponibila o suma de 435 de milioane de euro de la Uniunea Europeana.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura