Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii si antrepenorii din mediul rural vor avea acces mai usor la credite

fermierii-si-antrepenorii-din-mediul-rural-vor-avea-acces-mai-usor-la-credite

Comisia europeana si Banca Europeana de Investitii au elaborat un nou instrument de garantare a creditelor pentru agricultura, menit sa faciliteze accesul fermierilor europeni la creditare.


Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii au prezentat ieri un instrument model de garantare pentru agricultura, primul nou produs conceput in cadrul memorandumului de intelegere pentru cooperare in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, semnat de cele doua parti.
 
Instrumentul de garantare este destinat sa faciliteze accesul la finantare pentru fermieri si antreprenori din mediul rural. Statele membre si regiunile pot adapta si utiliza modelul pentru a pune la punct instrumente financiare pentru finantarea programelor lor de dezvoltare rurala.
 
Instrumentul este insotit de un program de lucru, dezvaluit de asemenea luni, care stabileste detaliile cooperarii CE si BEI in conformitate cu memorandumul lor de intelegere.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Instrumentele financiare ne pot ajuta sa obtinem si mai multa valoare din politica de dezvoltare rurala, cel de-al doilea pilon al Politicii Agricole Comune. Prin facilitarea fluxurilor de creditare se pot obtine mai multe credite imprumuturi pentru fermierii nostri, in special pentru fermierii tineri, si alti antreprenori rurali care sa creeze locuri de munca”, a declarat comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan.
 
„Necesarul de investitii in economia rurala din UE este imens, iar suportul public este constrans de lipsa de resurse financiare. De aceea avem nevoie de un mod inteligent de a utiliza banii publici pentru a atrage bani de la investitori privati si a debloca investitiile. Instrumentele financiare sprijinite de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala reprezinta o modificare de paradigma. Utilizarea acestor instrumente este in interesul beneficiarilor de fonduri din partea Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala”, a declarat vice-presedintele BEI, Wilhelm Molterer.
 
Potrivit regulilor care guverneaza Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, statele membre si regiunile pot include instrumente financiare de genul fonduri de garantare si fonduri de equity in programele lor pe sapte ani de dezvoltare rurala, atunci cand utilitatea acestor instrumente este demonstrata anterior.
 
Cu toate acestea, in programele de dezvoltare rurala prezentate pana acum gradul de utilizare a instrumentelor financiare este unul modest, unul din motive fiind si lipsa de familiaritate cu aceste instrumente.
 
Banca Europeana de Investitii, cu sediul in Luxemburg, a fost constituita prin Tratatul de la Roma, din 1958. Actionarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activitatilor de creditare ale BEI este pus pe finantarea de proiecte ce promoveaza o dezvoltare regionala echilibrata si coeziunea economica si sociala intr-o Uniune Europeana extinsa.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016