Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii tulceni au ramas fara bani pentru irigatii in 2009


Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) din judetul Tulcea nu au bani in vederea achitarii contributiei de 20% pentru irigatiile din 2009, informeaza Agerpres. Directorul sucursalei tulcene a Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare (ANIF), Paul Bondarev, a declarat ca, pana in prezent, pentru irigatiile de anul viitor a fost contractata suprafata de 20.400 de hectare, respectiv 39% din suprafata irigabila din judet.

"Termenul limita pentru plata contributiei de 20% pentru lucrarile de intretinere si reparatie a sistemului este de 30 noiembrie, iar pana in prezent nici o OUAI nu a platit sumele aferente, din cauza situatiei financiare precare cu care se confrunta", a afirmat directorul Bondarev.


El a mai spus ca valoarea totala a sumei pe care trebuie sa o incaseze ANIF de la cele 37 de OUAI din judet este de 1,235 milioane de lei, tariful mediu anual variind de la 65 la 105 lei pe hectar. "Acordarea la timpul stabilit a acestei sume este o conditie obligatorie pentru furnizarea apei in 2009. Sunt convins insa ca se va discuta in perioada urmatoare despre aceasta situatie, care se va debloca in cele din urma", a mentionat directorul ANIF. Potrivit sursei, lucrarile de reparatie si intretinere a sistemului de irigatii din judetul Tulcea vor fi executate in perioada 2009-2010 de o firma constanteana, care a castigat licitatia organizata recent la Constanta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"In 2008, din cauza problemelor financiare, s-a desfiintat Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare, infiintata in 2004 ca societate comerciala, in baza legii nr 138 si a programului de reforma in sectorul irigatii finantat de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare; toate lucrarile de reparatie si intretinere a sistemelor de irigatii au fost scoase la licitatie", a precizat directorul ANIF.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016