Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fermierii vest-europeni investesc in agricultura, in Dobrogea
Fermieri din tari vest-europene cultiva 21.000 de hectare in judetul Tulcea. Italienii fac agricultura in Delta Dunarii, spaniolii detin podgoria Sarica Niculitel, iar danezii fac agricultura ecologica la poalele Muntilor Macin.
Potrivit directorului Directiei Agricole Tulcea, Luminita Raileanu, "fermierii din Vestul Europei au inceput sa faca afaceri profitabile in nordul Dobrogei". "21.000 de hectare de teren agricol se afla deja in administrarea
unor societati agricole cu capital strain, iar suprafetele cultivate de acestia si numarul fermierilor straini din judetul Tulcea cresc. Intrarea fermierilor europeni in afaceri in judetul Tulcea nu s-a produs peste noapte. Investitiile straine in agricultura tulceana se deruleaza de cativa ani, dar ele s-au intensificat si amplificat in ultimul an", a declarat Raileanu. Primele afaceri agricole cu capital strain in judetul Tulcea s-au realizat in Delta Dunarii. Doi fermieri din Marea
Britanie au concesionat peste 10.000 de hectare de teren arabil in zona Pardina. Britanicii au cultivat grau, soia, floarea-soarelui si porumb cu utilaje agricole perfomante aduse din Marea Britanie, iar cea mai mare parte a productiei obtinute de ei la Pardina a fost exportata.
In urma cu un an, britanicii au vandut ferma pe care o aveau la Pardina unei firme italiene care continua productia agricola in Delta Dunarii. La Niculitel, o firma din Spania specializata in cultivarea vitei-de-vie si in producerea vinurilor a cumparat podgoria Sarica Niculitel. Dupa ce podgoria fusese adusa la sapa de lemn de niste bucuresteni care au administrat-o aproape un deceniu, spaniolii au inceput sa redereseze productia de struguri la Sarica Niculitel.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura