Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Festivalul carnatilor de Plescoi
ANTREC România în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău şi o firmă de apă minerală, vor organiza sâmbătă la Pensiunea Casa Matei din Berca un festival în care vor fi prezentate produse culinare celebre în întreaga ţară, cârnaţii şi babicul de Pleşcoi, transmite corespondentul AMOS News.
Produsele de carmangerie din localităţile Pleşcoi, Săpoca şi Berca vor fi expuse de mai mulţi producători din zonă. Evenimentul îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că adevăraţii cârnaţi de Pleşcoi nu se găsesc în supermarket-uri, fabricaţi de diverse fabrici de carne.
Secretul preparării cârnaţilor de Pleşcoi este deţinut doar de localnicii din vecinătatea comunei Berca, acolo unde s-a născut legenda haiducilor. Ei prindeau oile bogaţilor munteni, când aceştia veneau la târg, la Buzău şi, ca să nu-i prindă potera cu prada vie, o făceau pastramă şi cârnaţi. Vremurile s-au schimbat haiducii nu mai sunt, iar metoda preparării pastramei şi cârnaţilor a fost preluată de săteni. Aceştia au descoperit că oile lor au un gust special, mai sărată, mai suculentă şi mai fragedă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Explicaţia constă în faptul că dealurile au în subsol bogate zăcăminte de sare iar în urma procesului de evaporare a apei, se depun cristale de sare pe vegetaţia colinară din zonă. Oile din această zonă sunt hrănite astfel cu o vegetaţie semisărată, iar carnea capătă o savoare deosebită.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News