Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Festivalul carnatilor de Plescoi
ANTREC România în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău şi o firmă de apă minerală, vor organiza sâmbătă la Pensiunea Casa Matei din Berca un festival în care vor fi prezentate produse culinare celebre în întreaga ţară, cârnaţii şi babicul de Pleşcoi, transmite corespondentul AMOS News.
Produsele de carmangerie din localităţile Pleşcoi, Săpoca şi Berca vor fi expuse de mai mulţi producători din zonă. Evenimentul îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că adevăraţii cârnaţi de Pleşcoi nu se găsesc în supermarket-uri, fabricaţi de diverse fabrici de carne.
Secretul preparării cârnaţilor de Pleşcoi este deţinut doar de localnicii din vecinătatea comunei Berca, acolo unde s-a născut legenda haiducilor. Ei prindeau oile bogaţilor munteni, când aceştia veneau la târg, la Buzău şi, ca să nu-i prindă potera cu prada vie, o făceau pastramă şi cârnaţi. Vremurile s-au schimbat haiducii nu mai sunt, iar metoda preparării pastramei şi cârnaţilor a fost preluată de săteni. Aceştia au descoperit că oile lor au un gust special, mai sărată, mai suculentă şi mai fragedă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Explicaţia constă în faptul că dealurile au în subsol bogate zăcăminte de sare iar în urma procesului de evaporare a apei, se depun cristale de sare pe vegetaţia colinară din zonă. Oile din această zonă sunt hrănite astfel cu o vegetaţie semisărată, iar carnea capătă o savoare deosebită.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura