Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantari de 330 de milioane de euro solicitate de la AFIR pentru investitii in exploatatiile agricole

finantari-de-330-de-milioane-de-euro-solicitate-de-la-afir-pentru-investitii-in-exploatatiile-agricole

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a primit aproximativ 740 de proiecte de finantare pentru investitii in exploatatii agricole, in perioada 15 decembrie 2016 - 28 februarie 2017.


Proiectele de investitii au fost depuse pe submasura 4.1 din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020, iar sesiunea de primire a proiectelor s-a incheiat inainte de termenul limita deoarece s-a atins, si chiar depasit, plafonul de 200%, respectiv 300 milioane de euro din alocarea stabilita de 150 milioane de euro.
 
In data de 28 februarie 2017, s-a incheiat si sesiunea de primire a proiectelor cu finantare europeana nerambursabila din PNDR 2020 pentru submasurile dedicate cooperarii orizontale si verticale intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol (submasura 16.4) si pomicol (submasura 16.4a), dar si investitiilor in exploatatiile agricole (submasura 4.1).
 
De la deschiderea sesiunii, in data de 16 decembrie 2016, au fost depuse pentru finantare 52 de proiecte de investitii prin submasura (sM) 16.4 „Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectorul agricol”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fondurile nerambursabile solicitate on-line prin sM 16.4 sunt in valoare de aproximativ 5 milioane de euro. De asemenea, prin intermediul sM 16.4a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectorul pomicol”, AFIR a primit 14 solicitari de finantare in valoare de peste 1,3 milioane de euro.
 
Alocarea bugetara pentru sesiunea desfasurata in intervalul 16 decembrie 2016 — 28 februarie 2017 a fost de 4 milioane de euro pentru ambele submasuri de finantare (sM 16.4 si sM 16.4a).
 
In schimb, sesiunea de primire a proiectelor in cadrul Schemei pentru micii fermieri (sM 6.5) ramane insa activa pana la data de 15 mai 2017, ora 16:00, iar alocarea bugetara stabilita pentru aceasta submasura este de 112,3 milioane de euro.
 
Prin sM 6.5 se incurajeaza comasarea terenurilor agricole pentru cresterea productivitatii sectorului agricol.
 
Consolidarea exploatatiilor agricole va permite accesul la finantari europene pentru investitii mai multor solicitanti si, totodata, va asigura un venit mai mare micilor fermieri care isi transfera exploatatia.
 
Nu in ultimul rand, solicitantii de fonduri europene nerambursabile din arealul ITI (Investitii Teritoriale Integrate) Delta Dunarii, au la dispozitie alocari distincte in valoare totala de peste 19 milioane de euro pentru finantarea proiectelor de investitii prin submasurile 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole”, 4.2a „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor pomicole” si 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din PNDR 2020.
 
Sesiunea de primire a proiectelor de finantare pentru zona ITI Delta Dunarii se desfasoara in perioada 13 februarie — 12 noiembrie 2017, ora 16:00.
 
Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 — 2020, destinat dezvoltarii agriculturii si mediului rural din Romania, cuprinde 15 masuri de finantare si are alocat un buget in valoare de 9,85 miliarde de euro, din care putin peste 8 miliarde de euro reprezinta fondurile europene, iar diferenta din contributia nationala. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016