Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
FNPAR: Subventia de 250 de euro la hectar ar ridica exporturile de cereale la 3 mil. tone pe an
Exportul de cereale ar putea ajunge la 3 mil. tone daca subventia la hectar va fi din 2009 de 250 eruo, propunere prezentata de tara noastra Comisiei Europeane, a declarat pentru Business Standard Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR). In prezent, subventia la hectar este de 65 de euro, platile directe de la UE, plus 50 de euro contributia statului. (Business Standard)
Exportul de cereale pentru anul 2008 este estimat la 500-600.000 de tone, potrivit lui Viorel Matei. Secretarul de stat pentru Agricultura din cadrul MADR, Gheorghe Albu, a declarat pentru Business Standard ca Romania impreuna cele 13 state membre UE din penultimul si ultimul val de aderare (Cipru, Republica Ceha, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Republica Slovaca, Slovenia, Ungaria,Turcia, Bulgaria) vor cere, in noiembrie, Comisiei Europene, stabilirea unei subventii la hectar valabile pentru toate statele membre UE, de 250 de euro.
Totodata, potrivit lui Viorel Mihai, statul roman a avut discutii cu statele membre pe tema introducerii culturilor modificate genetic, stimularea pietei pentru exporturile animaliere, care au sustinut aceste demersuri ale statului roman. “Statele europene vor sa manance carne din Romania. Toate produsele romanesti pot fi considerate ecologice deoarece, in urma analizelor, s-a aratat ca doza de ingrasamant este de trei ori mai mica decat in celelalte state”, a precizat Viorel Matei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Business Standard
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News