Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) garantează până la 80% din împrumuturile pe care doresc să le contracteze firmele mici din agricultură


Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) garanteaza pana la 80% din imprumuturile pe care doresc sa le contracteze firmele mici din agricultura, pentru diverse activitati agricole. Intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si FNGCIMM SA IFN a fost incheiata recent o conventie de colaborare, potrivit careia Fondul faciliteaza accesul investitorilor privati din sectorul agroalimentar la finantarea capitalului de lucru garantand creditele acordate de catre institutiile finantatoare.
Fermierii care acceseaza fonduri europene si care se lovesc de problema finantarii pot opta la o solutie precum garantarea a 80% din credit de catre FNGCIMM. Ca institutie a statului, Fondul considera agricultura drept ramura prioritara a economiei, dar pana sa ajunga sa ceara garantia Fondului, fermierii trebuie mai intai sa treaca de conditiile dure impuse de banca finantatoare.

Activitatile din agricultura care pot fi garantate de Fond sunt:

  • imprumuturile pentru productie
  • araturile pentru insamantari
  • pregatirea terenului pentru insamantari
  • fertilizarea cu ingrasaminte chimice a suprafetelor aflate in cultura si a celor ce se insamanteaza
  • erbicidarea culturilor
  • tratamentul semintelor contra bolilor si daunatorilor
  • semanatul culturilor
  • lucrari de intretinere a culturilor si plantatiilor pomiviticole
  • recoltarea culturilor
  • transportul si depozitarea produselor agricole.

De asemenea, firmele din agricultura pot obtine garantia Fondului pentru capital de lucru, linii de credit sau pentru alte forme de finantare necesare fermierilor pentru realizarea productiei agricole, pentru finantarea stocurilor temporare necesare producatorilor agricoli si procesatorilor de produse agricole, precum si crescatorilor de animale si pasari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Fondul garanteaza societatile comerciale din agricultura, asociatiile agricole constituite conform Legii nr. 36/1991 si Legii cooperatiei agricole nr. 566/2004. Mai pot obtine garantii de la Fond persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si intreprinderile individuale si familiale constituite conform OUG nr. 44/2008 care lucreaza suprafete de teren agricol aflate in proprietate sau arendate pe baza de contract, cresc animale, realizeaza productie agricola, prelucreaza, comercializeaza produse agricole sau executa lucrari agricole si au calitatea de fermieri sau procesatori de produse agricole.

Valoarea maxima a garantiei nu poate depasi echivalentul in lei a 2,5 milioane de euro, la cursul leu/euro de la data solicitarii de garantare transmisa Fondului de institutiile finantatoare. De asemenea, firmele trebuie sa fie IMM-uri.

Modul de lucru cu Bancile
Garantiile oferite de FNGCIMM SA - IFN reprezinta cele mai lichide garantii pe care institutiile finantatoare le pot obtine. Fondul colaboreaza cu institutiile financiare in baza unor conventii de lucru, in care sunt prevazute obligatiile partilor semnatare, valoarea si modul de plata al comisionului de garantare, calculul si modalitatea de plata a garantiei acordate.

Garantia Fondului se emite la solicitarea institutiilor financiare pentru finantari aprobate, pe baza analizei proprii a Fondului a documenelor prezentate de catre banca, care atesta eligibilitatea beneficiarului si posibilitatea acestuia de a-si achita obligatiile de plata.

Fondul isi recupereaza de la debitor suma platita bancii cu aplicarea art. 1669-1670 Cod civil si a procedurilor de executare prevazute de lege.

Nivelul garantiilor maxime oferite de Fond per beneficiar este corelat cu incadrarea in limitele de expunere, cu tipul beneficiarilor ce formeaza piata tinta si reprezinta o oferta avantajoasa raportata la procentul maxim de acoperire a creditului prevazut in Conventiile de colaborare in baza carora se solicita acordarea garantiei.

Pentru garantiile acordate Fondul percepe un comision de garantare, a carui valoare se calculeaza prin aplicarea unui procent la volumul garantiei acordate pentru creditele pe termen scurt, respectiv la soldul anual al garantiei acordate pentru creditele pe termen mediu si lung.

FNGCIMM
FONDUL NAtIONAL DE GARANTARE A CREDITELOR PENTRU IMM-URI

Adresa: Str. Iulian Stefan, nr.38, Sector 1, Bucuresti
Telefoane: 021-310.18.74, 021-310.19.37
Fax: 021-310.18.57, 021-223.19.21

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016