Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fonduri europene: A apărut Ghidul Solicitantului pentru programul de renovare şi dezvoltare a satelor
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a publicat noul Ghid al solicitantului pentru noua sesiune de depunere a Măsurii 322 („Renovarea şi dezvoltarea satelor”) a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), ce va fi lansată în perioada imediat următoare, informeaza Amos News (informatia.ro).
Acest document conţine câteva modificări importante referitoare la modul de punctare a celor 10 criterii de selecţie după care se evaluează proiectele, potrivit Prefecturii Braşov.
Precizăm că această măsură constituie cel mai important program de finanţare pentru dezvoltarea satelor şi comunelor din fonduri europene. Programul este finanţat din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi permite comunelor şi asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, formate din comune, să acceseze fonduri pentru proiecte simple şi integrate. Pentru proiectele integrate, comunele pot primi maximum 2,5 milioane euro, din care FEADR poate acoperi 100% din cheltuielile eligibile. Asociaţiile formate din comune pot primi maximum 6 milioane euro pentru un proiect integrat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Cele mai importante modificări se referă la punctarea investiţiei raportat la valoarea cea mai mare din proiect. Astfel, proiectele care au componenta dominantă ca valoare de drumuri vor primi 25 puncte, iar în proiectele care vor viza predominant reţele de apă/canalizare vor primi 15 puncte. În ceea ce priveşte criteriile care punctează investiţiile în infrastructura socială şi culturală, se permit şi se punctează parteneriate între comune şi ONG-uri care pot opera respectivele investiţii”, a declarat subprefectul judeţului Braşov, Roxana Mânzatu.
Dintr-un total de 100 de puncte maximum posibile, punctajele noi pe cele 10 criterii se vor acorda în funcţie de specificul fiecărei localităţi.
- 10 puncte primesc localităţile rurale care nu au mai primit anterior sprijin comunitar pentru o investiţie similară. Dacă o comună a mai primit finanţare nerambursabilă pentru astfel de investiţii, chiar şi pentru un sat component, comuna devine neeligibilă.
- Între 5 şi 10 puncte primesc localităţile rurale în funcţie de gradul de sărăcie.
- 5 puncte primesc proiectele care se încadrează într-o strategie de dezvoltare locală sau judeţeană.
- 5 puncte primesc proiectele integrate de investiţii.
- 15 puncte primesc proiectele de investiţii în infrastructura de apă şi sau apă uzată dacă aceasta este majoritară ca valoare. Proiectele se punctează doar dacă se realizează în localităţile rurale având 2.000-10.000 de locuitori şi care nu sunt finanţate din POS Mediu.
- 25 de puncte primesc proiectele de investiţii în infrastructura de drumuri care asigură legătura cu principalele căi rutiere (drumurile judeţene şi naţionale) sau alte căi principale de transport (feroviare şi fluviale). Acest criteriu se va puncta doar dacă investiţia de drum este majoritară ca valoare.
- 5 puncte primesc proiectele de investiţii pentru reţele de alimentare cu apă în zonele în care apa este insuficientă sau afectate de secetă. 5 puncte primesc proiectele de investiţii în infrastructura de apă/apă uzată pentru zonele în care apa prezintă un grad ridicat de poluare sau zonele în care apa freatică prezintă o concentraţie ridicată de nitraţi.
- Între 5 şi 10 puncte primesc proiectele de investiţii în infrastructura socială, cum ar fi înfiinţarea şi dotarea centrelor de îngrijire copii, centre îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale.
- Între 5 şi 10 puncte primesc proiectele de investiţii în domeniul cultural, cum ar fi renovarea, modernizarea, extinderea şi/sau dotarea căminelor culturale, centrelor culturale/centrelor pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale, dacă acestea adăpostesc activitatea unor ansambluri artistice recunoscute, organizarea de târguri, festivaluri, pieţe tradiţionale şi alte manifestări locale, restaurarea, consolidarea şi conservarea obiectivelor de patrimoniu cultural sau protejarea unor elemente ale cadrului natural.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News