Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondurile atrase anul acesta prin PNDR, de trei ori mai mari decat cele din 2016

fondurile-atrase-anul-acesta-prin-pndr-de-trei-ori-mai-mari-decat-cele-din-2016

Petre Daea, ministrul Agriculturii, estimeaza ca valoarea totala a fondurilor accesate in 2017 va fi de 1,4 milioane de euro.


Fondurile europene pe care seful MADR estimeaza ca Romania  ca le va accesa in acest an pe dezvoltare rurala se ridica la 1,4 miliarde de euro, de aproape trei ori mai mult decat anul trecut.
 
„In total, anul acesta estimam ca vom accesa o suma totala de 1,4 miliarde de euro, ceea ce inseamna de aproape trei ori mai mult decat anul trecut. Este un castig,o realizare pe care trebuie sa o procesam cu atentie, cu calm, si cu foarte multa ambitie. Trebuie sa ne asezam la masa de lucru, motiv pentru care am solicitat AFIR sa prezinte cat mai repede cu putinta ce s-a realizat in Romania pana in prezent. In orizontul 2020 acesta este obiectivul: intreaga suma a Romaniei trebuie repatriata. Acesta este obiectivul pe care ni l-am asumat si la care trebuie sa lucram indiferent cate sarbatoriri vom face. Acesta este obiectivul pe care il are Ministerul Agriculturii si obiectivul tarii, la care trebuie sa lucram toti indiferent de locul de munca indiferent de pozitia pe care o avem intr-o structura sau alta”, a precizat Daea.
 
Pe de alta parte, ministrul Agriculturii s-a declarat nemultumit ca, pana la finele anului, rambursarile de la Comisia Europeana vor fi de 221,1 milioane de euro, desi tinta era mult mai mare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In ultima sambata din fiecare luna se analizeaza pe fiecare judet, pe fiecare program, ce s-a desfasurat pe luna anterioara si aici am o doza de nemultumire pe care trebuie sa o transmit, pentru ca am avut alt target. Am gandit, am lucrat impreuna si am planificat sa realizam o anumita suma pe care din nefericire analizele noastre nu ne conduc spre un asemenea obiectiv. Totusi, suma care va fi in continuare posibila de realizat si de adus in tara este de 221,14 milioane de euro”, a spus Daea.
 
Totodata, oficialul a precizat ca a solicitat AFIR sa prezinte cat mai repede cu putinta ce s-a realizat in Romania pana in prezent, din trei motive, respectiv sa vada ce s-a realizat de la integrarea in Uniunea Europeana, sa faca proiectia pentru urmptorii ani si sa contureze pozitia la UE privind PAC.
 
„Am cerut din trei motive: primul, sa cunoastem unde am ajuns, sa desenam pe harta tarii ce s-a realizat de la integrarea in UE, ce obiective am implinit pentru a vedea efortul pe care l-a facut tara si institutiile si de care trebuie sa beneficieze mediul rural si fermierii romani. Al doilea motiv, ce ne proiectam in continuare, ce goluri avem in spatiul rural, goluri de sprijin in PAC pentru fermieri si al treilea, cele doua ne compun pozitia la UE si nu trebuie sa uitam faptul ca Romania este stat cu drepturi depline de a participa la decizia comuna privind PAC. Din aceste punct de vedere se impune o pregatire temeinica. Motiv pentru care in MADR am declansat, demult, acele dezbateri prin care noi intelegem sa ne raportam la nevoile tarii si instrumentele prin care sa ne aducem concret contributia la PAC”, a adaugat ministrul Agriculturii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016