Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FSIA: Codul de Bune Practici nu va ieftini produsele alimentare mai devreme de ianuarie 2010


Codul de Bune Practici nu va ieftini produsele alimentare mai devreme de ianuarie 2010, întrucât durează 60 de zile renegocierea contractelor la care obligă noua lege, iar decembrie este o lună a sărbătorilor, a declarat sâmbătă preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA).

"Ieftinirea nu se poate produce mai repede de trei luni de zile, pentru că 60 de zile durează renegocierea contractelor la care obligă noua lege. Decembrie este o lună a sărbătorilor, când nimeni nu ieftineşte, deci ianuarie este cel mai scurt timp", a declarat sâmbătă preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.


Preşedintele FSIA consideră totodată că atitudinea hypermarketurilor în afara aplicării Codului este imorală pentru consumatori, în primul rând, pentru că toate aceste costuri cresc preţul produselor la raft. "Problema foarte mare, moment din care s-a pornit cu acest Cod de Bune Practici, a fost când preţurile au explodat, puterea de cumpărare a scăzut şi sigur că şi vânzarea produselor alimentare româneşti a scăzut şi există pericolul să piardă şi producătorul, să se piardă şi locuri de muncă. Sunt convins că marii retaileri au acceptat această discuţie pentru că, la momentul acela, mai bine de un an şi jumătate, n-au gândit că o negociere, un "agreement", se poate transforma atât de repede într-o lege care, în momentul de faţă, aduce pierderi în ambele părţi, atât producătorului, cât şi retailerului", a mai afirmat Dragoş Frumosu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Codul de Bune Practici, aprobat în 16 septembrie cu 198 de voturi pentru, cinci contra şi şapte abţineri, elimină taxa de deschidere de magazin care varia între 1.000-15.000 de euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii. Codul reduce şi termenul de plată al comercianţilor către producători la 20 şi 40 de zile.

De asemenea, prin aplicarea Codului de Bune Practici va fi eliminată şi taxa de remodelare, taxă fixă care se solicită pentru modernizarea magazinelor existente, care varia între 1.000 şi 5.000 de euro. Aceasta este scoasă prin introducerea unui articol ce interzice taxele ce nu au legatură cu actul de comerţ.

Serviciul de vânzare garantată, care reprezintă un procent din cifra de afaceri şi se solicită pentru garantarea vânzării produselor în reţeaua respectivă este de asemenea eliminat. Acesta putea reprezenta 0,5-0,75% din cifra de afaceri lunară. În plus, este scos serviciul de gestionare a gamei care putea fi de până la 2% din cifra de afaceri lunară. Taxa de listare furnizor, magazin care putea ajunge până la 15.000 de euro potrivit Codului de Bune Practici poate fi diminuată ca urmare a competiţiei reale între KA (reţea de logistică).

Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Ilie Sârbu, a declarat marţi că, după informaţiile pe care le are de la specialiştii din domeniu, preţurile produselor alimentare ar putea scădea cu până la 30%, după aplicarea legii Codului de Bune Practici.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016