Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

GAEC-urile intra din nou in dezbatere

gaec-urile-intra-din-nou-in-dezbatere

GAEC-urile urmeaza sa intre din nou in dezbatere, astfel incat sa se gaseasca o solutie convenabila pentru agricultori. In acest sens, Regulamentul 2115/2021, care stabileste normele in baza carora au fost construite planurile strategice din cadrul Politicii Agricole Comune, se va modifica.


O varianta de lucru luata in considerare la Bruxelles ar fi inlocuirea GAEC-urilor problematice cu eco-schemele. Fermierii care le respecta vor fi compensati prin acordarea unor subventii, potrivit deputatului Adrian Chesnoiu.
 
"Din informatiile mele, cred ca se va deschide un dialog din partea Comisiei Europene pentru modificarea Regulamentului 2115/2021, cel cu GAEC-urile. Stiu clar, din surse autorizate de la Bruxelles, ca se discuta posibilitatea inlocuirii obligativitatii GAEC-urilor cu eco-schemele. Adica daca tot esti obligat sa indeplinesti acele criterii, macar sa fii remunerat suplimentar pentru lucrul acesta.
 
Pentru anul 2024 exista acea derogare, acel compromis cu cele trei posibilitati: parloaga, plante fixatoare de azot sau culturi secundare fara folosirea produselor de protectia plantelor, dar aceasta noua abordare este una care poate fi incurajatoare din punctul meu de vedere. Daca il obligi pe fermierul european sa respecte niste standarde de eco-conditionalitate si de mediu, atunci trebuie sa ii acoperi costurile", a mentionat Adrian Chesnoiu pentru AgroTV.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Comisia Europeana ia in calcul si propunerea Romaniei privind GAEC 8. Obligativitatea terenului parloaga poate fi mutata de la nivel de ferma, la nivel de tara. Mai exact, prin implementarea unei astfel de conditii, fermierii nu vor mai fi nevoiti sa lase 4% teren necultivat in propriile ferme, atat timp cat statul poate demonstra ca exista acest procent de teren necultivat la nivelul intregii tari, conform ministrului agriculturii, Florin Barbu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton