Adaos de făină, gelatină, lapte bătut, cretă sau gips - astfel poate fi falsificată smântâna obţinută prin extragerea grăsimii din lapte, scrie prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi în "Noua ordine alimentară". Nutriţionistul atenţionează asupra produselor supuse în mod constant falsificării, precum untul - prin înlocuirea grăsimii din lapte cu untură de porc, seu de vită şi chiar cu produse parafinice provenite din petrol, brânzeturile - prin înlocuirea parţială a proteinelor laptelui cu praf de albuş de ou, plasmă sanguină sau adaos de proteine vegetale ieftine, provenite din mazăre, cereale şi ouăle. Nutriţionistul afirmă că ouăle alterate, provenite din incubarea mai multe zile la 37 grade C, dar depistate ca nefertile, pot fi comercializate ca atare, deşi prezintă un potenţial crescut de a declanşa toxiinfecţii alimentare.
Citeste mai mult in Gandul
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gandul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News