Adaos de făină, gelatină, lapte bătut, cretă sau gips - astfel poate fi falsificată smântâna obţinută prin extragerea grăsimii din lapte, scrie prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi în "Noua ordine alimentară". Nutriţionistul atenţionează asupra produselor supuse în mod constant falsificării, precum untul - prin înlocuirea grăsimii din lapte cu untură de porc, seu de vită şi chiar cu produse parafinice provenite din petrol, brânzeturile - prin înlocuirea parţială a proteinelor laptelui cu praf de albuş de ou, plasmă sanguină sau adaos de proteine vegetale ieftine, provenite din mazăre, cereale şi ouăle. Nutriţionistul afirmă că ouăle alterate, provenite din incubarea mai multe zile la 37 grade C, dar depistate ca nefertile, pot fi comercializate ca atare, deşi prezintă un potenţial crescut de a declanşa toxiinfecţii alimentare.
Citeste mai mult in Gandul
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gandul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News








