Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gazeta de Sud: Mafia fructelor şi legumelor


Noi filiere de evazionişti au apărut în Craiova. Ei fac trafic doar cu fructe şi legume proaspete, pe care le aduc fără acte din ţările din jur, fără să plătească vreun impozit statului, după care dispar cu firme cu tot. Marfa care scapă organelor de control ajunge în angrouri şi apoi în pieţe. Teoretic, traficul cu fructe şi legume ar trebui să ieftinească asemenea mărfuri la comercianţi. Practic, acestea s-au scumpit.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) se confruntă cu un nou fenomen evazionist: mafia fructelor şi legumelor. După reţeta pe care o foloseau firmele în comerţul intracomunitar cu cereale, alţi afacerişti craioveni s-au lansat în businessuri de acelaşi gen, dar cu fructe şi legume proaspete. Directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj, Eugen Călinoiu, a precizat că traficul cu fructe proaspete reprezintă „una dintre cele mai mari probleme ale ANAF în această perioadă“. Călinoiu afirmă că astfel de afacerişti aduc fructe şi legume din Grecia, Turcia şi chiar din Iordania sau Siria, fără ca transportul să fie însoţit de acte de provenienţă, apoi plasează marfa în angrouri sau chiar în pieţe, evident, tot fără acte. Filiera descrisă de finanţişti este următoarea: o firmă închiriază un apartament în Bănie pe o perioadă de trei-patru luni, apoi înfiinţează o societate cu sediul acolo şi cu punct de lucru fie în comunele limitrofe, fie într-o hală de la marginea Craiovei, închiriată tot pe perioade scurte. De asemenea, figurează cu multe mijloace de transport,care sunt fie în patrimoniu, fie închiriate. „Modelul este unul standard. Asemenea firme au doi-trei angajaţi şi iau multe mijloace de transport cu care aduc marfă din Grecia, Turcia sau chiar Iordania şi Siria fără să plătească taxe sau impozite. Aduc marfa în ţară şi o distribuie rapid, iar după un timp dispar. Îşi schimbă sediile sociale şi depozitele. În felul acesta se creează şi concurenţă neloială pentru producătorii autohtoni (în cazul legumelor)“, a spus Călinoiu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gazeta de Sud.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016