Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Gazeta de Sud: Udătorii din Băleşti au primit aviz de înfiinţare (irigaţii Olt)
Autorităţile locale ale comunei Băleşti şi reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj au pus la punct înfiinţarea unei asociaţii a udătorilor. Comuna Băleşti este recunoscută pe plan judeţean ca fiind locul unde există foarte mulţi producători de legume. Majoritatea sătenilor cultivă legume pe care le scot la vânzare în pieţele agroalimentare ale judeţului, şi nu numai.
Varza de Băleşti este căutată de gospodine, iar vinetele şi roşiile cultivate de agricultorii de aici sunt de bună calitate.
Din păcate, una dintre problemele cu care se confruntă agricultorii, mai ales în verile secetoase, este lipsa unui sistem de irigaţii. Specialiştii spun că una dintre soluţiile viabile pentru o agricultură cu rezultate performante o reprezintă asocierea proprietarilor de suprafeţe agricole.
De aceea, alături de autorităţile locale, reprezentanţii direcţiei agricole i-au convins pe agricultori să se asocieze. „Apa vine prin cădere. Va fi mai uşor. Trebuie perfectate anumite aspecte: va trebui realizat un stăvilar pe râul Şuşiţa, un canal de colectare a apei, bazinul de acumulare există. Mai este de lucru“, a spus Aurel Tomescu, directorul DADR Gorj. Potrivit acestuia, la Băleşti şi în zonele învecinate există aproximativ 1.200 de hectare care ar putea fi irigate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gazeta de Sud
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura