Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Generalitati in cultivarea graului de toamna
In conditiile unei productii de 6-7 t/ha sunt necesare 135 kg/ha azot, 70 kg/ha, fosfor si 80 kg/ha potasiu in substanta activa. Cantitatile de azot aplicate toamna trebuie sa fie de cel putin 25 kg/ha datorita efectului "PENTOZAN", dar cantitatea nu trebuie sa depaseasca 50 kg/ha pentru ca ar putea provoca o crestere luxurianta inca din toamna cu efecte negative asupra rezistentei la iernare, se arata intr-un material publicat de firma Adonis SRL.
Comentati pe forum - scheme de aplicare a ingrasamintelor la paioase
Pentru o fertilizare armonioasa recomandam ca o parte din fosfor si potasiu sa fie aplicate in primavara sub forma unei fertilizari faziale. Momentul optim pentru aceasta este sfarsitul iernii, cand precipitatiile din aceasta perioada pot concura la dizolvarea ingrasamintelor. Intarzierea acestei fertilizari pune la indoiala eficacitatea acesteia deoarece va depinde de cantitatea de precipitatii, precizeaza sursa mentionata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Azotul destinat fertilizarii faziale de primavara, in functie de cantitea si de soiurile cultivate, este recomandat a fi administrat in mai multe etape. Primul moment de aplicare al azotului ar trebui sa fie tot la sfarsitul iernii, iar celelalte la impaiere. De regula primele doze influenteaza cantitatea de grau obtinuta, iar cea tarzie influenteaza calitatea graului. Dintre microelemente, sulful si cuprul influenteaza pozitiv calitatea recoltei.
Scopul si momentul fertilizarilor:
- Fertilizarea de baza: Asigurarea azotului pentru necesarul plantelor din toamna si asigurarea unei bune parti din fosfor si potasiu necesare perioadei de vegetatie. Lucrarea se face inainte de semanat sau chiar odata cu semanatul.
- Fertilizarea faziala I: Asigurarea unei parti din ingrasamintele necesare realizarii productiei scontate. Pentru o fertilizare armonioasa pe langa azot, trebuie asigurat fosfor, potasiu si microelementele usor solubile. Lucrarea are loc spre sfarsitul iernii.
- Fertilizarea faziala II: Marirea calitatii productiei, al continutului de protenine prin aplicarea unor cantitati de azot. Lucrarea are loc la sfarsitul pornirii impaierii.
- Fertilizarea foliara: Prevenirea pagubelor produse de carente, imbunatatirea calitatii si a rezistentei fata de boli. Se face de la inceputul impaierii si la observarea eventualelor carente.
S.C. Adonis S.R.L. are ca domeniu principal de activitate producerea si comercializarea de produse legumicole, seminte de toate felurile, material saditor, ingrasaminte chimice granulate inscorporabile in sol sau cristale solubile aplicate foliar sau prin sisteme de irigare, cu un continut ridicat de substanta activa de macro si micro-elemente, fiind distribuitor al produselor firmei Kemira GrowHow din Finlanda.
Firma are ca obiect de activitate inclusiv proiectarea instalatiilor de irigare prin picurare si componente ale acestora. Totodata, Adonis SRL asigura consultanta de specialitate pentru infiintarea diferitelor tipuri de culturi, diagnosticare si tratament.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura