Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a primit date care relevă că acest an va fi unul secetos, care poate afecta agricultura, şi a decis să introducă un pachet minim de măsuri financiare pentru irigaţii

Tags: irigatii

Executivul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, că subvenţiile pentru exploatarea irigaţiilor vor fi acordate şi federaţiilor care au încheiat contracte până la 30 aprilie 2009, nu doar pentru contractele semnate până la 30 noiembrie 2008, conform legii în vigoare, iar costurile de racordare a pompelor la reţelele electrice vor fi acoperite de la bugetul de stat, informează Mediafax.

„Pentru creşterea suprafeţelor contractate pentru irigaţii în 2009 şi acordarea de sprijin nediscriminatoriu tuturor organizaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii care nu au încheiat contracte până la 30 noiembrie 2008 se propune ca pentru sezonul de irigaţii al acestui an termenul de plată a contribuţiei proprii la tariful anual să fie 30 aprilie 2009”, se arată în ordonanţa aprobată de Guvern.
Sprijinul este justificat prin faptul că lipsa unor astfel de măsuri destinate utilizatorilor de apă pentru irigaţii va determina neexecutarea sau executarea cu întârziere a lucrărilor pentru livrarea apei de irigaţii "în perioadele de secetă prognozate pentru anul 2009".

„Ca efect al crizei economico-financiare, mulţi beneficiari ai serviciilor de irigaţii nu pot suprta costurile acestora, astfel că renunţă la irigarea culturilor în condiţiile în care se prognozează că anul 2009 va fi secetos”, se arată în document.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conform datelor oficiale, din totalul de 408 organizaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii, care gestionează o suprafaţă de circa un milion hectare, numai 306 au încheiat contracte până la 30 noiembrie 2008, pentru 494,2 mii hectare.

Guvernul consideră că neacordarea sprijinului financiar va duce la scăderea producţiei agricole, la plata de despăgubiri pentru culturi afectate de secetă şi la nerealizarea obiectivelor stabilite prin programul de guvernare.

Cheltuielile aferente sprijinului financiar sunt estimate la 1,2 milioane lei pentru 2009 şi la 6 milioane lei pentru următorii 5 ani.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016