Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul ar putea reduce in toamna aceasta TVA-ul la legume-fructe si produse bio, carnea se amana pentru 2015

guvernul-ar-putea-reduce-in-toamna-aceasta-tva-ul-la-legume-fructe-si-produse-bio-carnea-se-amana-pentru-2015

Urmatoarele categorii de produse care urmeaza sa beneficieze de reducerea TVA-ului vor fi preparatele din carne si produsele bio. Reducerea ar putea fi aplicata incepand de anul acesta. Pentru reducerea taxei pe segmentul carnii, care ar genera un impact mult mai mare, se vehiculeaza anul 2015, a declarat premierul Victor Ponta.


„Am dat o mare batalie anul trecut sa reusim sa reducem TVA la grau si la paine, la panificatie. Si, din punctul meu de vedere, s-a dovedit un succes. In septembrie facem un an, asa am discutat cu cei de la Comisia Europeana, FMI, sa vedem rezultatele la un an. Iarasi, eu zic ca putem sa trecem la pasul urmator. Poate ca, sigur, se asteapta, in primul si-n primul rand, la carne, insa partea de TVA la carne are un impact mai mare si incercam sa o pregatim, poate, pentru 2015. Eu as vrea, in primul si-n primul rand, sa ne uitam la legume – fructe, pentru ca acolo avem o evaziune ingrozitoare si o competitie neloiala, de-aia ne trezim in toate orasele mari cu legume si fructe aduse din strainatate, in loc sa le cumparam pe ale noastre, aici”, a afirmat premierul, duminica, la TVR, in cadrul emisiunii „Viata satului”.

Prim-ministrul a aratat in mai multe randuri ca sustine crearea unui brand romanesc pentru produsele bio. In vederea sustinerii producatorilor de profil, Guvernul are in vedere reducerea TVA și pe acest segment, masura ceruta insistent de Asociatia Bio Romania.

Ponta a adaugat ca, pe mai departe, se are in vedere reducerea TVA la produsele bio.

„Pentru ca au un impact foarte mic, dar simbolistica e foarte mare, pentru produsele traditionale, pentru produsele bio (sa reducem TVA, nr.). Mari incasari la buget sau pierderi nu avem, dar, in schimb, faptul ca promovam o nisa de productie, care inseamna un brand al Romaniei, e important. Si daca putem, in 2015, ne ducem spre zona de carne, unde, iarasi, avem evaziune foarte mare si competitie neloiala”, a precizat premierul Victor Ponta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reprezentantii asociatiei Bio-Romania considera ca unele alimente, care sunt extrem de periculoase pentru sanatate, ar trebui sa fie suprataxate cu o cota mai mare de 24 la suta, in special cele care contin mai multi aditivi alimentari, iar alimentele de baza certificate bio sa aiba TVA zero, cele aflate in conversie TVA 3 la suta, iar cele naturale, respectiv cele care folosesc materie prima conventionala, insa procesarea se face fara chimicale, sa aiba o cota de 9 la suta, iar pentru alimentele actuale care sunt fabricate din produse agricole conventionale, iar in procesarea lor se folosesc aditivi chimici, TVA sa ramana 24 la suta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016