Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Harghita: Culturile agricole, afectate de condiţiile meteo nefavorabile


Zeci de hectare de culturi agricole au fost afectate de vremea rea din ultimele zile. Potrivit sefului Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Harghita, Torok Jeno, ploile din ultimele zile au fost binevenite, dar probleme au creat caderile de grindina si vantul puternic.
Torok Jeno spune ca au fost afectate mai multe parcele cu porumb si sfecla, culturi sensibile la grindina, dar si legumele din gradinile oamenilor (tomatele, castravetii si fasolea). Grindina a afectat si mai multe hectare cultivate cu cartofi, specialistii fiind de parere ca aceasta cultura este mai sensibila acum la atacul de mana.

De altfel, seful Directiei Agricole a facut un apel la harghiteni ca atunci cand vremea o va permite sa inceapa imediat tratamentul impotriva manei.

“Culturile de cartofi sunt frumoase, dar exista unele parcele ciuruite de grindina, iar acolo bolile se raspandesc mai usor. De aceea, trebuie sa se faca tratamentele impotriva manei, a careia aparitie este favorizata”, a declarat, pentru AGERPRES, Torok Jeno.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Culturile agricole din judet au fost afectate si de furtuna puternica, unele parcele de grau fiind culcate la pamant. In aceste cazuri recoltarea se va face mai greu si este posibil ca si calitatea sa fie afectata. De asemenea, gospodarii intampina dificultati in strangerea fanului de pe cele 140.000 de hectare de pasuni intrucat ploua aproape zilnic.

Seful Directiei Agricole a mai precizat ca, in functie de culturi, pagubele sunt cuprinse intre 5 si 35 la suta, iar majoritatea celor afectati de vremea rea nu au incheiat polite de asigurari.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016