Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Harta alimentelor în România. Unde se găseşte cea mai ieftină mâncare
Reprezentanţii industriei alimentare spun că până la toamnă nu ar trebui să existe motive de scumpire, chiar dacă eventualitatea unei crize a alimentelor a fost invocată şi pe plan local. Singura excepţie este uleiul, care s-ar putea scumpi cu circa 30% în aprilie sau martie, după cum au anunţat recent reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA). Motivul oficial al scumpirii este lipsa de materie primă, care îi va determina pe producători să importe cu costuri mari.
"În afară de floarea soarelui şi de grâul pentru panificaţie, nu există alte situaţii în care stocurile de materie primă să se termine", a declarat pentru gândul Dragoş Frumosu, preşedintele FSIA. Pe lista scumpirilor posibile intră şi pâinea, în cazul în care importurile de grâu se vor realiza la preţuri mai mari, după cum au declarat recent oficialii Ministerului Agriculturii. Se ştie că firmele din panificaţie mai au stocuri de grâu doar pentru februarie. După aceea, ele vor fi nevoite să apeleze la importuri. De la începutul anului, singurul produs care oficial costă mai mult decât la finele anului trecut este laptele. În cursul acestei luni, într-o singură săptămână, preţul unui litru a urcat cu 20%, depăşind 5 lei.
Pasărea, preţ maxim în Caraş-Severin
Românii nu plătesc însă la fel de mult pentru alimentele cumpărate. Este suficientă o trecere în revistă a preţurilor de vânzare ale principalelor produse agricole şi alimentare din pieţe şi târguri, date centralizate de Ministerul Agriculturii. De exemplu, săptămâna trecută, clujenii au plătit cel mai mic preţ la nivel naţional pentru carnea de vită: între 7,5 şi 9,5 lei/kg. La polul opus s-au aflat locuitorii judeţului Timiş, unde kilogramul de carcasă de vită are cel mai mare preţ, respectiv 18 - 20 lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În Mehedinţi se găseşte cea mai ieftină carne de pasăre - doar 4,5 - 6 lei/kg, în timp ce locuitorii judeţului Caraş-Severin sunt nevoiţi să plătească de trei ori mai mult pentru acest produs, adică 14 - 15 lei/kg. În schimb, în pieţele din Gorj se poate cumpăra cea mai ieftină carcasă de porc, respectiv 6,8 - 7,2 lei/kg, comparativ cu Bistriţa-Năsăud, judeţul cu cel mai "piperat" preţ, de 15 - 18 lei/kg. În Mureş se găseşte cea mai ieftină telemea (8 - 10 lei/kg), în timp ce la Tulcea ouăle au cel mai mare preţ, de 0,65 - 0,85 lei/bucata.
Citeste mai mult in Gandul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News