Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iarna blândă anunţă un an agricol bun


După ani întregi în care s-a tot vorbit despre capacitatea sectorului agricol de a impulsiona economia naţională, anul 2011 se anunţă a fi un început promiţător în acest sens. Vremea bună şi contextul internaţional par să aibă efecte pozitive asupra rezultatelor din agricultură. Chiar şi aşa, mai este nevoie de o tehnologizare a lucrărilor, de stimulente financiare, de o unificare a suprafeţelor exploatate şi de un parteneriat cu retailerii.

Vremea bună i-a determinat pe agricultorii ieşeni să manifeste optimism cu privire la anul agricol ce tocmai a început. „Culturile însămânţate în toamna anului trecut au o evoluţie foarte bună. Vremea favorabilă a făcut ca regimul hidric al solului să fie într-un punct fără deficienţe şi fără riscuri. Sigur că sunt aspecte influenţabile de perioada următoare, de vânturile de primăvară. Nu a fost îngheţuri care să afecteze pomii sau viţa de vie şi toţi agricultorii ne-au transmis prognoze ce indică faptul că 2011 va fi un an agricol foarte bun”, ne-a declarat Cătălin Roşca, directorul Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Iaşi. Prognoza meteo anunţă o iarnă bună, aşa că vor fi favorizate culturile de primăvară.

Agricultura, pompa economiei?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Autorităţile din sectorul agricol susţin că valorificarea resurselor pământului şi un interes sporit în ridicarea culturilor de la pământ pot reprezenta „tichetul” pentru ieşirea din criză. „Că România a fost grânarul Europei o ştie toată lumea, deci capacitatea acestui sector de a scoate România din impas este reală. E nevoie de un nivel înalt de tehnologie, de specialişti, de seminţe de calitate, tineri sprijiniţi şi mult interes. Problema rămâne fărâmiţarea suprafeţelor. Dacă nu vom face o agricultură compactă nu vom avea rezultatele scontate”, a explicat directorul DADR Iaşi. Acesta susţine că trebuie insistat şi pe latura de comercializare, în acest sens fiind necesară deschiderea marilor comercianţi spre produsele româneşti. La Iaşi se doreşte punerea la punct a unui lanţ de depozitare-ambalare performant care să poată furniza consecvent produse agricole către magazine. „Încercăm să prindem fonduri pentru două mari depozite, la Târgu Frumos şi la Hârlău, urmând alte trei atunci când situaţia economică ne va permite să ne întindem mai mult. Pentru asta trebuie să se înţeleagă că pâinea românului nu trebuie să aibă culoare politică”, a declarat Cătălin Roşca pentru evenimentul regional al moldovei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016