Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ilie Şerbănescu: Nu ştiu vreun alt stat ex-comunist care şi-a dărâmat agricultura aşa cum am făcut-o noi
Analistul economic Ilie Şerbănescu este pesimist. Acesta consideră că România a pierdut definitiv trenul relansării economiei în perioada 2004 - 2008. El a declarat, pentru Evenimentul Zilei, că nu se mai poate face nimic, pentru că am distrus totul.
"Nu ştiu vreun alt stat ex-comunist care şi-a dărâmat agricultura aşa cum am făcut-o noi. Exemple sunt Cehia şi Ungaria, care au menţinut vechile sisteme cooperative. Dispunem de cel mai înalt potenţial agricol şi, probabil, de cel mai bun sol pentru agricultură, dar nu facem nimic. Şi nu putem face nimic, pentru că am distrus totul", spune specialistul.
"Nu prea contează cine a fost şi cine vine", continuă el, precizând că perioada 2004 - 2008 a fost una a deciziilor iresponsabile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Atunci s-au făcut investiţii în imobiliare, achiziţii de maşini, achiziţii de electronice, în supermarketuri. Care dintre acestea contribuie la dezvoltarea pe termen lung? Niciuna, toate s-au evaporat", spune Şerbănescu.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Editorial: Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a disparut din peisaj
- » Ilie Şerbănescu: Banca Mondiala vrea să ne mai dea o dată în cap!
- » Ilie Serbanescu: Acordul cu FMI: bilant dramatic. Operatia a reusit, pacientul este mort
- » Boicot la dumicat - editorial Maura Anghel în Evenimentul
- » Ilie Serbanescu: Cresterile de pret sunt un rau necesar
Ultima ora
- » Ancheta privind oile neincinerate recuperate de pe nava Queen Hind
- » Ghidul solicitantului - participare in premiera la scheme de calitate
- » Recomandarile de iarna ale ANSVSA pentru crescatorii si transportatorii de animale
- » Apicultorii, solicitare privind oprirea insecticidele neonicotinoide
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
Comentarii
2 comentarii
Marcel Cucu 2011-01-26 13:51:51
Aveti dreptate d-le Serbanescu, dar dati-mi voie sa fac o mica, dar importanta rectificare: "perioada 1990-2010, a fost una a deciziilor iresponsabile". Deciziile politice ale intregii perioade, n-au avut la baza nici un rationament economic, de interes national: s-au distrus structuri, pentru care astazi, cautam zadarnic, reglementari; piata interna a produselor agricole primare (zootehnia), a fost dinamitata, la propriu; sistemele de irigat au fost distruse in mod dirijat, in temeiul unei democratii neaose; depozitele de produse agricole au fost "privatizate", devenind monopol privat; sustinerea financiara, invocata, in necunostinta de cauza, de presedintele Basescu, a fost canalizata peste 80%, catre interese electorale; s-a facut sluj la solicitarea Europei (deh! Europa granzilor isi poate permite orice lux), de renuntare la cultivarea plantelor ameliorate genetic (astazi topurile mondiale, care domina piata agricola, se bazeaza pe astfel de culturi); nici o strategie nu s-a avut in vedere, privind viitorul agriculturii, in fapt viitorul a peste jumatate din populatia tarii. Si inca multe altele, d-le Serbanescu. Ma bucur ca, in sfarsit, analiza dvs. s-a indreptat si catre agricultura. Pe cand erati ministru, e drept nu al agriculturii, multe dintre cele enumerate, s-au intamplat. V-as fi recunoscator daca v-ati mai exprima, in acest mod. Poate ar fi una din ... picaturile chinezesti.
dan 2010-09-04 10:47:46
Imi place de d-ul fost ministru si posbil viitor ministru Surdu ( in tara asta totu-i psobil!) care spunea intr-o revista ca , (virgula) comasarea terenurilor agricole se face greu si in timp.
Intrebarea mea este , cinde le-a decomasat?