Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilie Sarbu: E foarte greu să spui în România ce se va putea face în agricultură peste noapte


Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii. Jumătate din populaţia României trăieşte la ţară şi practică o agricultură ca în Evul Mediu. Întors la conducerea Ministerului Agriculturii, Ilie Sârbu constată că multe lucruri s-au schimbat în bine în instituţia pe care o conduce.
Cum este revenirea la conducerea Ministerului Agriculturii?
Ilie Sârbu: Este interesantă şi cred că şi benefică. Între timp s-au schimbat oamenii, concepţiile, sunt progrese care s-au făcut.

Nu mai suntem o ţară care se bate să intre în Uniunea Europeană să încheie un capitol, să negocieze, să facă hârtii, acum suntem o ţară membră a UE şi ne batem să accesăm fonduri pentru care, la vremea respectivă, făceam tot felul de documentaţii şi prezentări. Suntem în faza în care ar trebui să culegem şi roadele celor patru ani de muncă.

Care sunt principalele proiecte pe care vreţi să le dezvoltaţi în mandatul dumneavoastră?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ilie Sârbu: Priorităţile sunt câteva care au devenit absolute, cum ar fi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), ceea ce, de fapt, s-a întâmplat şi în ultima perioadă, un efort care s-a făcut din partea agenţiei şi din partea noastră: am reuşit să terminăm în 15 ianuarie plăţile şi România a luat de la UE 464 milioane de euro plăţi directe pe hectar, bani europeni.

Au fost discuţii cu softul, cu IAC-sul (Sistemul Integrat de Administrare şi Control, n. red.), plăţi întârziate, dar până la urmă am reuşit să facem plăţile directe pe hectar. În aceste condiţii, am devenit ambiţioşi să putem lua banii la termen.

Ne-am organizat, am discutat cu agenţia, am revăzut contractele, am intervenit insistent să fie prevăzute penalizări dacă lucrurile nu se rezolvă în timp, dacă sunt deficienţe, cum se remediază, cine suportă toate costurile. Am încercat să intru într-o normalitate pe care Europa o are de foarte mult timp.

Plăţile pentru anul 2008 se vor efectua până la 30 iunie 2009. Nu mă mai interesează detalii sau explicaţii. Cunoaştem sistemul, situaţia, şi vom fi neîngăduitori. Un alt proiect vizat de mine ar fi deblocarea plăţilor SAPARD.

Am avut discuţii cu oficialii Ministerului de Finanţe şi ne-am dat seama că erau lucruri care se puteau rezolva până la această dată, fiindcă auditul de la Bruxelles, când a venit a constatat că nu se respectă anumite reguli şi sunt deficienţe şi ei trebuind să le remedieze.

Citeste intreg interviul in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016