Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilie Sarbu: "La carnea de pasare aveam un excedent de 20 de procente, este o rusine sa apelam la importuri"


Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, consideră că unele declaraţii privind creşterea preţurilor la alimentele din import sunt tendenţioase, deoarece nu există influenţe de pe pieţele externe.

"O creştere de 30 la sută peste noapte la produsele din import nu se justifică nici măcar la legumele şi fructele de sezon, deoarece nu au existat creşteri de preţuri la petrol sau benzină pe piaţa externă şi nici nu au fost introduse alte taxe suplimentare. Oricum toate influenţele acestea pot fi analizate, pentru a şti exact ce influenţe au în costuri", a spus Sârbu.
Ministrul a precizat că nu este normal că, în momentul în care scade preţul la grâu, pâinea se scumpeşte din cauza gazelor, deşi 70 la sută din costuri este reprezentat de materia primă.

'Nu cred că toate aceste costuri cu gazele pot să îţi dea o creştere de 30 la sută, când de fapt grâul a fost achiziţionat la preţuri foarte mici', a arătat Sârbu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a adăugat că strategia pe produs are ca obiectiv reducerea importurilor, dar evident la produsele la care se poate face acest lucru.

'Nu vom putea reduce importurile la produsele sezoniere cum ar bananele sau pepenii, dar o putem face la carnea de porc sau de pui. Trebuie doar să găsim pieţe de compensare dacă tot suntem obligaţi să importăm ceea ce nu putem face, dar la carnea de porc sau la cea de pasăre, unde aveam execedent de 20 la sută, este o ruşine să apelăm la importuri', a mai arătat Sârbu.

Oficialul MAPDR a spus că, în prezent, România are 3,5 milioane tone de grâu ce poate fi valorificat sau păstrat pentru rezervă, dacă vom avea probleme în acest an.

'Din fericire, avem informaţii că starea de vegetaţie este bună şi nu cred că vor fi probleme, dar strategia pe produs tocmai acest lucru va face: ne va arăta ce avem de făcut cu un an înainte', a mai spus ministrul Sârbu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016