Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilie Sarbu: Sper ca pana luni sa se stabileasca noul pret al energiei furnizate pentru irigatii (video)


Ministrul agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat, joi, ca spera ca pana la inceputul saptamanii viitoare sa se stabileasca noul pret al energiei furnizate pentru sistemele de irigatii, dupa ce in sedinta de Guvern de miercuri s-a aprobat reducerea pretului la energia electrica utilizata in acest scop, informeaza NewsIn.

„S-a constituit o comisie mixta formata din reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, Ministerului Energiei si Finantelor, care vor trebui in zilele urmatoare sa gasesca o solutie, chiar astazi sau maine, similara cu ce s-a intamplat la gazul metan, ca pretul la energia electrica folosita la irigatii sa fie diminuat”, a spus Ilie Sarbu.

El a adaugat ca nu crede ca vor exista restrictii de la Comisia Europeana cu privire la reducerea pretului la energia utilizata pentru irigatii, metionand ca aceasta masura se practica si in alte tari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In Guvern s-a spus ca nu va fi considerat ajutor de stat. Colegii care au facut demersul vizavi de gaz au primit acceptul de la Consiliul Concurentei si de aici (n.r. din Romania) si de la Bruxelles”, a mai spus ministrul agriculturii.

Sarbu a adaugat ca nici la nivel national nu ar trebui sa existe vreo problema in ceea ce priveste reducerea pretului, adaugand ca, in prezent, exista un surplus de energie, in conditiile in care consumul national a scazut cu 30%. De asemenea, ministrul agriculturii a precizat ca, tot miercuri, s-a aprobat suplimentarea suprafetei ce poate fi irigata cu 200.000 de hectare, acesta ajungand la un total de 760.000 de hectare.

"Ieri la sedinta de Guvern am primit aprobarea din partea Guvernului si toata lumea a fost de acord sa suplimentam suprafata care poate fi irigata cu 200.000 de hectare. Asta nu inseamna ca le vom si iriga pe toate, noi nu putem sa irigam zone care nu au fost irigate niciodata, noi reabilitam ceea ce am avut."

Sarbu a spus ca, in prezent, se afla in stare de functionare instalatii de irigare pentru 563.000 de hectare de teren agricol, din care 553.000 de hectare (respectiv 99%) sunt contractate de organizatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii. Potrivit ministrului, costul strategiei antiseceta elaborate de Guvern este de 100 de milioane de lei. Ministrul a declarat ca programul pe termen lung al Ministerului Agriculturii vizeaza "restructurarea completa" a sistemului de irigatii, deoarece acesta este depasit din punct de vedere tehnic si consuma foarte multa energie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016